Haberler

ABD Türkiye'yle Ortak Askeri Operasyon Yapmayacak

ABD, Terör Örgütü PKK'ya Karşı Türkiye'yle Ortak Askeri Operasyonlarda Bulunmak Yerine Sadece İstihbarat Vermekle Yetinecek.

ABD, terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye'yle ortak askeri operasyonlarda bulunmak yerine sadece istihbarat vermekle yetinecek.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarının vurulması için ABD ve Türkiye arasında ortak askeri operasyon yapılması yerine Türkiye'ye istihbarat vererek yardımcı olacaklarını açıkladı. Perino, gazetecilerin konu hakkındaki sorusu üzerine, "ABD'nin hava saldırısı şeklinde yardımda bulunacağına dair bilgim yok. Fakat işe yarar istihbarat verebiliriz" dedi. Sözcü, ABD Devlet Başkanı George W. Bush'un bölgede yeni bir şiddet olayı görmek istemediğini ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki

ve Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü sükunete davet ettiğini ve birbirleriyle irtibata geçip iş birliği yapmaya çağırdığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack de, sorunun askeri yollarla değil diplomasiye hallini istedi.

(AFP-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title