Haberler

ABD: Türk Askerinin Kuzey Irak'a Konuşlandırıldığının Farkındayız

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanlığı, Türk askerinin Musul'daki görev değişikliğiyle ilgili, "Türk askerinin Kuzey Irak'a konuşlandırıldığının farkındayız." şeklinde açıklama yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan Türk askerinin Peşmerge'nin eğitimi için Musul'a gitmesiyle ilgili açıklama geldi. Bakanlığın açıklamasında "Türk askerinin Kuzey Irak'a konuşlandırıldığının farkındayız, ama bu konuşlandırma koalisyon aktivitelerinin bir parçası değil." denildi.

TÜRK TANKLARI DA GÖREV ALIYOR

Edinilen bilgiye göre, Başika kampında yaklaşık iki yıldır peşmergelerin eğitimi için 80 kadar Türk askeri bulunuyordu. Kampın korunması için Türk tankları da görev alıyordu.

İki gün önce rutin değişim kapsamında kamptaki 80 eğitmen askerin yerine yeni komando eğitmenleri gönderildi. Ancak sayı bu kez arttırılarak 150'ye çıkarıldı.

TOPLAM ASKER SAYISI 300 OLDU

Kamptaki tankların yerine de 25 yeni tank gönderildi. Böylece kamptaki asker sayısı yaklaşık 300 oldu. Yetkililer değişimin ve buna bağlı asker arttırımının IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirttiler.

Bu arada Kuzey Irak'ın Dohuk ve Musul kentleri arasında yer alan Simele bölgesinde de Türk istihbarat birimlerine ait bir merkez bulunduğu ve bu merkezinde 20 gün önce takviye edildiği belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Musul Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (52)

gerçekler:

size danışmadan işmi yapabilirler

27
46
yanıtYanıtla
kahraman:

suriye sinir kapatildi isidi ordan destekliyecek recep

16
41
yanıtYanıtla
bnt:

gece bi tarafın açıkta kalmış dikkatli yat açıkta yerlerini bırakma

yanıt22
yanıt7
ahmet ayebe:

recep sınıf arkadaşın ya kardeşim önce bi saygılı konuşmayı öğren sonra yorum yap.

yanıt2
yanıt1
Aslan:

Barzani buna nasıl müsade eder bu resmen gafletir, delalettir.

10
46
yanıtYanıtla
SevindiriciMobil-ANDROID:

Başkaları işgal eder sömürür Biz sömürmeyiz mazlumun yanında oluruz bırakın bu safsataları devlet gelişmek için her türlü hareketi yapmalıdır.Osmanlı yapıyordu bizde yapalım

43
10
yanıtYanıtla
Gerçek buMobil-IOS:

Ya Allah bismilAllah Allah'ü Akbar

35
7
yanıtYanıtla
RUSLAN:

sayın cumhur başkanımızın yapacağı hamleleri iyi izleyin arkadaşlar sol gösterip sağ vuracak öyle vuracakki dünya şahit olacak bu buyuk komutana

24
15
yanıtYanıtla
Vatansever80:

Evet öyle bir şeyler yapacakki rahatca bölunecegiz zaten tüm planlar bunun üzerine kurulu tek sorumluda akkoyunlar olacaktir ilk kaçanda onlar olacaktir herseyde oldugu gibi v a tans ever like ride sahtedir andimiz tc yazisi milli ordumuza yaptigi operasyon unutmadik

yanıt0
yanıt0
...TAŞOVA...:

!!!!!!!!....CHP VE HDP NİN PKK YA TERÖR ÖRGÜTÜ DEDİĞİNİ DUYDUNUZ MU? İŞTE BÜTÜN MESELE BU.........

29
7
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title