Haberler

ABD, Suudi Arabistan'a Yemen'de verdiği askeri desteği sonlandıracak

Güncelleme:

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ülkesinin Yemen'de Suudi Arabistan'a sağladığı askeri desteği sona erdireceğini açıkladı.

Beyaz Saray'da düzenlenen basın brifinginde konuşan Sullivan, bugün Dışişleri Bakanlığını ziyaret etmesi beklenen Başkan Joe Biden'ın dış politika önceliklerine ilişki değerlendirmelerde bulundu.

Sullivan, ABD'nin küresel ölçekte müttefikleriyle ilişkilerini onaracağını, Biden yönetiminin bölgesel iş birliklerini de artıracağını belirtti.

Biden yönetiminin Yemen konusunu öncelediğini kaydeden Sullivan, "Bugün Sayın Başkan, ABD'nin Yemen'deki askeri operasyonlara verdiği desteği sona erdireceğini duyuracak." dedi.

2015'TEN BERİ DESTEK VERİYORLARDI

ABD'de Donald Trump yönetimi, Mart 2015'ten bu yana Arap askeri koalisyonuna askeri, siyasi ve lojistik destek veriyordu.

KARAR, BİDEN'IN KAMPANYA VAATLERİNDEN BİRİYDİ

Biden yönetiminin bu kararla Yemen'deki savaşı sona erdirmek için diplomasi yolunu izlemeyi planladığı ifade edildi. Söz konusu karar, Biden'ın seçim vaatlerinden birisi arasında yer alıyordu.

ALMANYA'DAN ASKER ÇEKME İŞLEMİ DONDURULDU

Öte yandan Sullivan, Biden yönetiminin, Almanya'daki ABD askerlerinin geri çekilmesine ilişkin Donald Trump yönetimi zamanında başlatılan süreci dondurduğunu açıkladı.

Eski ABD Başkanı Trump, Haziran 2020'de Almanya'daki Amerikan askerlerinin sayısının 34 bin 500'den 25 bine düşürüleceğini açıklamış ve süreci başlatmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan Yemen Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (28)

suud:

arabistan ve emirlikler sonunuz hiç iyi değil , abd desteği çektiği gün, kral selman ve yandaşları bir hafta dayanamaz kaçarlar

18
0
yanıtYanıtla
ABC:

Yani diyorsunki islam ülkelerinin din ticareti yapmanın sonu geldi

yanıt2
yanıt1
ARTVİNLİ:

Yıllardır müslümanlar birbirini katlediyorlar silahlarıda abd, den alıyorlar almak içinde yalvarıyorlar nasıl bir müslümanız onu çözemedim

12
1
yanıtYanıtla
siyasi taktikler:

amerikan siyaseti hükümet değişince bu sefer tam tersine destekler her türlü imajını düzeltir. keşke bizdede hükümet değişse şu komşu ülkelerle bak hükümet gitti tekrar işleri rayına koyalım deyebilsek.

7
5
yanıtYanıtla
serçe aklı:

bizim komşular la işimiz yok, onların bizle işleri hesapları var

yanıt4
yanıt2
Uzman:

Bu şu oluyor Suudi Arabistan’a daha fazla silah satacaklar Yemen dünyanın en fazla silahı olan ülkelerinden Suudi’ler daha gelişmiş silahlar alacak ?? Trump 200 milyar $ kilitlemişti 300 de Biden kitler

9
2
yanıtYanıtla
beline kuvvet:

arapta para çok , paraları çekse abd bankaları iflas eder , bi şekil yolacak bu kazları

yanıt5
yanıt0
hamza:

bu şu demek abd iran ilişkileri düzelecek

2
7
yanıtYanıtla
..........:

Çok biliyon!

yanıt2
yanıt0
afa:

nerde musliman ulke var ise sorun var biraz mulla sahte hoca bulur sonra o sana bunu dedi yapti der bir kac tuzak sonra bin yil savac ayni benzeri durum biz de var ulkenin basina bela chp ve pkk var ayni arap kafasi gibi sorunlar bitmesin kaos olsun diye agzini acar bekler

3
5
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title