Haberler

ABD: "Şaibe İddialarını Değerlendiriyoruz"

ABD, İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Ardından Durumu Yakından İzlediğini ve Özellikle Hile İddialarının Üzerine Eğileceğini Bildirdi.başkan Barack Obama'nın Sözcüsü Robert Gibbs Yaptığı Açıklamada, "Tüm Dünya Gibi Biz de Bu Seçimin Özellikle Genç İranlılarda Yarattığı Coşkudan Etkilendik. Hile İddialarına Yönelik Haberler de Dahil Bütünlüğünde Yakından İzliyoruz" Dedi.

ABD, İran'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından durumu yakından izlediğini ve özellikle hile iddialarının üzerine eğileceğini bildirdi.Başkan Barack Obama'nın sözcüsü Robert Gibbs yaptığı açıklamada, "Tüm dünya gibi biz de bu seçimin özellikle genç İranlılarda yarattığı coşkudan etkilendik. Hile iddialarına yönelik haberler de dahil bütünlüğünde yakından izliyoruz" dedi.

Bu arada, Kanada Dışişleri Bakanı Lawrence Cannon, Amerikalı muadili Hillary Clinton ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İran'da Ahmedinejad'ın zaferiyle sonuçlanan seçimlerde, hile ve sindirme haberlerinden ülkesinin "derin endişe" duyduğunu belirtti.

Lawrence Cannon, "Kanada, İran seçimlerinde hile yapıldığı haberlerinden derin endişe duymaktadır" derken, ABD Dışişleri Bakanı Clinton, daha dikkatli bir ifade kullanarak, seçim sonuçlarının İran halkının asıl istek ve arzusunu yansıtacağı umudunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title