Haberler

"Rusya, BM Güvenlik Konseyi'ni Rehin Tutuyor"

Güncelleme:

ABD'nin BM Büyükelçisi Power, BMGK Suriye konusunda İleriye dönük tutarlı bir yol bulunmadığını çünkü Rusya'nın BM Konsey'ni rehin tuttuğunu söyledi.

ABD'nin BM Büyükelçisi Samantha Power, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye konusunda "ileriye dönük tutarlı bir yol" bulunmadığını çünkü Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın hükümetini korumak için Konsey'i rehin tuttuğunu söyledi.

New York'taki BM Genel Merkezi'nde basına açıklamalarda bulunan BM Büyükelçisi Samantha Power, "Rusya, BM Güvenlik Konseyi'ni rehin tutmaya ve uluslararası sorumluluklarından kaçınmaya devam ediyor" dedi.

"Dünyanın bu krizi çözmesine ihtiyaç duyduğu Güvenlik Konseyi, şuanda var olan Güvenlik Konseyi değil" diyen Power, kimyasal silahlar üzerinde aylarca ve Cenevre'deki barış görüşmeleri üzerinde 2,5 yıl boyunca sarf edilen çabalar sonrasında, kendi görüşlerinin, mevcut Güvenlik Konseyi'nde Suriye'ye ilişkin "ileriye dönük tutarlı bir yol" bulunmadığı yönünde olduğunu belirtti. - NEWYORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Rusya Federasyonu Beşşar Esed Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title