Haberler

ABD'nin Yeni Başkonsolosu Başkan Topbaş'ı Ziyaret Etti

Göreve Yeni Atanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Dr. Sharon Weiner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı Makamında Ziyaret Ederek Bir Süre Görüştü.

Göreve yeni atanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Dr. Sharon Weiner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Saraçhane Belediye Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ABD Başkonsolosu Dr. Sharon Weiner'in göreve yeni başlaması münasebetiyle kendisine nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, "Sayın Başkonsolos İstanbul'u 30 yıl öncesinden tanıdıklarını ve zaman zaman geldiklerini belirtti. İstanbul'daki değişiklikleri yakinen takip ediyor. Ben de kendisini İstanbul'da yaptığımız çalışmalar, sosyal projeler ve şehrin gelişimi konusunda bilgilendirdim. Sayın

Başkonsolos'a yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

Dünyada artık yerel diplomasi ve yerel yönetimlerle ilişkilerin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Topbaş ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak dünyanın her şehriyle bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak yerel ilişkileri daha da geliştirmek için çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri en iyi şekilde kuran başkonsolosluklar ile yerel yönetimlerdir. Sayın Başkonsolos ile İstanbul'da birlikte ülke arasındaki daha da geliştirmek için çalışacağız. İnanıyorum ki ortak çalışmalarımız her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkıda bulunacaktır. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ABD'nin New York Belediyesi ile ilişkilerimiz oldukça iyi. Sayın Başkonsolos'un ülkesiyle olan yerel ilişkilerimizin gelişmesine katkıda

bulunacağına da inanıyorum. Kendilerine İstanbul'a hoş geldiniz diyorum."

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Dr. Sharon Weiner de, Türkçe "Hoş bulduk" dedi ve görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğunu kaydetti. Başkan Topbaş'ın ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusundaki görüşlerine katıldığını belirten Başkonsolos Weiner, "Türkiye'de görev yapmaktan dolayı çok mutluyum. Çok önemli ve canlı bir şehirde görev yapacak olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum. Güçlü Türk-Amerikan ilişkilerini daha da güçlendirmek adına Başkan Topbaş ile birlikte çalışacağız. Türkiye en eski ve en

önemli müttefiklerimizden biridir. Şu anda görev yapabileceğim daha önemli bir yer düşünemiyorum" diye konuştu.

(İST-ED-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title