Haberler

ABD'nin, Yemen'de ABD Savaş Gemisine Yapılan Saldırıyla İlgili Mahkeme Kararı

ABD'nin Sudan'ı, Yemen'de Ekim 2000'de Amerikan Uss Coll Destroyerine Yapılan Bombalı Saldırıda Ölen 17 Amerikalı Bahriyeli İçin Her Aileye 7.9 Milyon Dolar Tazminat Ödemeye Mahkum Etmesi, Sudan'da Tepkiyle Karşılandı. Sudan Adalet Bakanı Muhammed Ali El Mardi, Kararı "Akılsızca Verilmiş Bir Karar" Olarak Değerlendirdi.

ABD'nin Sudan'ı, Yemen'de Ekim 2000'de Amerikan USS Coll destroyerine yapılan bombalı saldırıda ölen 17 Amerikalı bahriyeli için her aileye 7.9 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etmesi, Sudan'da tepkiyle karşılandı. Sudan Adalet Bakanı Muhammed Ali El Mardi, kararı "akılsızca verilmiş bir karar" olarak değerlendirdi.

Konu ile ilgili konuşan El Mardi, "Mahkemenin, Sudan'ı 78 milyon dolar tazminata hükmetmesi akıllıca verilmiş bir karar değil. USS Coll gemisine yapılan saldırıyla hiçbir alakamız olmamasına rağmen bu karar verildi. Zaten mahkememin verdiği raporda da bizim yaptırdığımıza ya da destek verdiğimize dair hiçbir kanıt yok. Kararla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanlığı düzeyinde temaslar yapılıyor. Adalet Bakanlığı ile de şu an temas halindeyiz. Alınan bu kararın gerekçelerini bize sunmalarını istiyoruz"

dedi.

ABD'de mahkeme, El Kaide üyesi 2 teröristin Sudan'da eğitim gördüğünü ve Sudan hükümetinin teröristlere finansman ve destek verdiğini hükme bağlayarak ölen askerlerin ailelerine yüklü miktarda tazminat ödemeye mahkum etmişti.

(SK-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title