Haberler

IŞİD Lideri Bağdadi, 5 Yıl Önce ABD'nin Elinde Tutsakmış

Güncelleme:

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre; Ebu Bekir Bağdadi 5 yılını tutuklu olarak Bukka kampında geçirdi. Dışişleri konuyla ilgili soruları yanıtlamaktan kaçındı.

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak-Suriye-Lübnan bölgesinde giderek güçlenip, acımasızca terör estirmesi sürerken, kendisini peygamber ilan eden IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin, 2005-2009 yılları arasında ABD'nin elinde tutsak olduğu ortaya çıktı.

5 YILINI TUTUKLU OLARAK BUKKA KAMPINDA GEÇİRDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin soruları açık olarak yanıtlamaktan kaçınırken, Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre; IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi 5 yılını tutuklu olarak Bukka kampında geçirdi.

"EN ÇOK ARANNALAR" LİSTESİNDEKİ FOTOĞRAFI ABD'DE TUTUKLU İKEN ÇEKİLDİ

Önceki gün yayınlanan görüntüleri dışında video görüntüleri de şimdilik bulunmayan, FBI tarafından başına 10 milyon dolar ödül konan IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin 'en çok arananlar' listesindeki fotoğrafının, ABD'nin elinde tutuklu iken çekildiği belirtildi.

NEDEN SALIVERİLDİĞİ SORUSU YANIT BULAMADI

Bağdadi'nin hangi suçlamalarla 4 yıl boyunca tutuklu kaldığı, sonrasında neden salıverildiği gibi sorular yanıt bulamazken, FBI belgelerinin 42 yaşında gösterdiği Bağdadi'nin, Irak'ın Dicle kıyısındaki Samarra kentinde İbrahim Ali el Bedri olarak dünyaya geldiği belirtildi.

"VİDEO ÖZGÜN VE GERÇEK"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Ebu Bekir Bağdadi'nin geçtiğimiz günlerde yayınlanan videosu ile ilgili soruya verdiği yanıtta; "Yayınlanan videoyu biz de gördük. Videonun özgün ve gerçek olduğunu düşünüyoruz. Böyle düşünmememiz için bir neden yok" dedi. Psaki, Bağdadi'nin geçtiğimiz yıllarda ABD'nin elinde tutsak olup olmadığına ilişkin bir soruyu ise yanıtlamaktan kaçındı.

"IŞİD, GİDEREK ARTAN BİR TEHDİT"

Psaki, basın toplantısında öteki sorulara verdiği yanıtlarda da, IŞİD'in Irak ve tüm bölge için giderek artan bir tehdit olduğunu, Irak'ta bir an önce kapsamlı bir hükümet oluşturulması gerektiğini ve bunu ancak Iraklı liderler ile Irak halkının sağlayabileceğini söyledi. Psaki Irak'ta çözüme ulaşılabilmesi için son derece hızlı davranılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Jen Psaki Irak Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (65)

HAK:

ADAM MISIN SEN ISID miş HALİFEYMİŞ DİN MİŞ. INSAN DEĞİLSİN CANİ VAHŞİ CANAVAR.BİDE FETVA VERİYOR ALLAH BİN BİR CEZANIZI VERSİN.O KADAR INSANA CANA KIYIP SAPIKLIK YAPIYOSUNUZ!

65
2
yanıtYanıtla
zeydzeyd@gmail.com:

sıranı bekle

yanıt0
yanıt0
kahya:

Nerede zulüm, kan, katliam varsa altından ABD çıkıyor..

27
0
yanıtYanıtla
GERÇEK:

İŞİD BATILI İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİNİN, DÜNYAYI İSLAMDAN NEFRET ETTİRME PROJESİDİR....

23
4
yanıtYanıtla
RUSTEME_ZAL KURD:

meğer sakallı şeytan ABD ''nin yolladığı bir katilmiş... NEDEN ŞAŞIRMADIM ACABA???

24
2
yanıtYanıtla
ŞAHİT:

ALLAH U AKBAR LA İLAHE İLLALLAH. HERKES HADDİNİ BİLSİN, İSLAM DEVLETİNDEN BAHSEDERKEN. ÇEKİLİN KÖPEKLER, BAĞDATİ HAZRETLERİNİN ÖNÜNDEN

0
22
yanıtYanıtla
ŞAHİTSAHIT@WINDOWSLIVE.COM:

ALİ VELİ: ALLAH IN HELAK ETMEKTE OLDUĞU BİR KAVİMİN SOYTARISI, BAĞDADİ SİZİN KARILARINIZDAN, 3 TANE CARİYE ALMIŞTIR, 40 TANEDE SAVAŞ ESİRİ. ALABİLİYORSAN ONLARI AL

yanıt0
yanıt0
ŞAHİTSAHIT@WINDOWSLIVE.COM:

ATAMRAHATUYU: IŞID KAPATILDI. UNUT IŞIDI.. ISLAM DEVLETİ KURULDU, ALLAH GALİP KILSIN, EGEMEN VE ÜSTÜN KILSIN.

yanıt0
yanıt0
guvmann:

amerikayla israille baglantısı olan bi terör örgütünün islamla dinle cihadla hiç alakası olamaz kanla beslenen kafirler..

19
2
yanıtYanıtla
İkraikra@abc.com:

Nede çabuk insanları kafir ettiniz ya Kurandan bana kafirliğin nedemek olduğunu getirirmisin.

yanıt0
yanıt0
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title