Haberler

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ABD'nin Tel-Aviv'deki Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinliler'in katledilmesine ilişkin, "İnsan canını hiçe sayanlarla diyalog kurulamayacağı açıkça ortadadır.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ABD'nin Tel-Aviv'deki Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinliler'in katledilmesine ilişkin, "İnsan canını hiçe sayanlarla diyalog kurulamayacağı açıkça ortadadır. Bu nedenle ABD ve İsrail ile ilişkiler askıya alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

ASKON Genel Başkanı Cesur, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, göreve geldiği günden bu yana dünya coğrafyasını ateş topuna döndürme hevesinde olduğunu, bunu yaparken de uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Trump'ın, Kudüs'ün özel statüsüne rağmen aldığı kararla açıkça İslam dünyasını provoke ettiğini ve bir dayatmada bulunduğunu vurgulayan Cesur, "ABD'nin açık desteğini gören katil İsrail Hükümeti de bu fırsatı kaçırmamış, masum Filistinlileri katlederek soykırımına devam etmiştir." ifadelerini kullandı.

"Gözlerini insan kanı bürümüş bu katil devlet yapılanmaları ile hiçbir diyalog kurulamaz" diyen Cesur, "İnsan hayatı söz konusu olduğunda akan su durur. Ne var ki bu caniler masum insanları gözlerini kırpmadan öldürebiliyor. İnsan canını hiçe sayanlarla diyalog kurulamayacağı açıkça ortadadır. Bu nedenle ABD ve İsrail ile ilişkiler askıya alınmalıdır." görüşlerini kaydetti.

Cesur, Türkiye aleyhinde karar alıp, Türkiye'den her daim dost ve müttefik ülke diye bahseden ABD'nin bu söyleminin lafta kaldığını belirterek, "PKK'ya silah veren, FETÖ'nün ele başını himaye eden, sözde Halkbank davası ile Türkiye'ye aba altından sopa gösteren, S-400 konusunda yaptırım peşine koşan sürekli ABD olmuştur. Şu bir gerçektir ki, ABD'nin Orta Doğu'daki varlığı İsrail'in güvenliği ve Arap dünyasının zenginliğinin gasp edilmesi üzerinedir. Her şey açık ve gün yüzündeyken ABD'nin dost ve müttefikliğinden bahsedilemez." yorumunu yaptı.

Hasan Ali Cesur, "ASKON olarak Filistin'de masum insanları katleden ABD ve İsrail'i kınıyor, vatanları için şehadet şerbeti içen Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kudüs Filistin'dir, mukaddestir ve Müslümanlarındır"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan ise ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, alınan kararın Orta Doğu barışının altına dinamit koymakla eş değer olduğunu vurguladı.

Dünya mazlumlarının yaşadığı olayların üzerinde büyük etkisi olan ABD ve İsrail'in, Kudüs'ü başkent olarak tanıma faaliyetlerinin, Müslümanları kışkırtmaya yönelik bir adım olduğunu belirten Doğan, "Müslümanların kutsal toprağı Kudüs'e el uzatılmıştır. Kudüs Filistin'dir, mukaddestir ve Müslümanlarındır. Ne biz ne de İslam alemi bu kararı asla kabul etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Doğan, Müslümanların mübarek ramazan ayına kavuşmak üzere olduğunu hatırlatarak, "Bugün ABD ne yaparsa yapsın biz Müslümanlar için gerçek hiçbir zaman değişmeyecektir. Kudüs'ün statüsünde değişiklik yapmaya yönelik her türlü girişim gayri hukuki ve art niyetlidir. Asla bunu kabul etmeyeceğiz. ABD'nin elçiliğini ramazan ayına yaklaşıldığı şu günlerde taşıması da art niyetli olduklarını gözler önüne sermektedir." görüşlerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title