Haberler

ABD'nin Suriye'den Çekilmesiyle İlgili İsrail Adalet Bakanı'ndan İtiraf: Erdoğan'ı Güçlendiriyor

Güncelleme:

ABD'nin Suriye'den çekilmesini değerlendiren İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, "Bu adım, Yahudi karşıtı Erdoğan'ı güçlendiriyor" diye konuştu.

ABD'nin Suriye'den çekilmeye başlamasını İsrail'de erken seçim kararı izlerken, bugüne dek Netanyahu cephesini çok memnun eden ABD Başkanı Donald Trump'a ilk kez eleştiri okları yöneldi. ABD'nin Suriye'den çekilme kararını eleştiren Adalet Bakanı Ayelet Şaked "Bu adım, İsrail'e yardımcı olmazken Yahudi karşıtı Erdoğan'ı güçlendiriyor" dedi.

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİNE ELEŞTİRİ

ABD Başkanı Donald Trump'ı Suriye'den çekilmekten vazgeçirmek için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun epey dil döküp ikna edemediği basına sızarken Adalet Bakanı Ayelet Şaked'den açıklama geldi. Ordu Radyo'suna konuşan Şaked, Trump'ın kararının 'İsrail için kötü' olduğunu belirtti. Şaked, "ABD Başkanı İsrail'in büyük bir dostu" dese de şu vurguyu yaptı:

"Bu adım, İsrail'e yardım etmezken, Erdoğan'ı güçlendiriyor ki, kendisi bir Yahudi karşıtı."

ABD'nin Suriye'den Çekilmesiyle İlgili İsrail Adalet Bakanı'ndan Korku Dolu İtiraf: Erdoğan'ı GüçlendiriyorNetanyahu

'KÜRTLER, UMARIM TÜRKİYE'Yİ YENER'

ABD'nin çekilmesinin Suriye'deki Kürt savaşçıları olumsuz etkileyecek olmasını da kınayan İsrailli bakan, şunları söyledi:

"Kürtler büyük kahramanlar. Onların sayesinde Batı'nın DEAŞ ile savaşı başarıya ulaştı. Onlar müttefiklerimiz ve Türklere karşı verdikleri mücadeleyi kazanmalarını umuyorum. Umarım, uluslararası toplum Erdoğan'ın Kürtleri katletmesini önler."

ABD'nin Suriye'den Çekilmesiyle İlgili İsrail Adalet Bakanı'ndan Korku Dolu İtiraf: Erdoğan'ı GüçlendiriyorAdalet Bakanı Ayelet Şaked

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suriye İsrail Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title