Haberler

ABD'nin PKK Özel Koordinatörü Ralston, Barzani ile Görüştü

Ankara'da Türkiye'nin Görevlendirdiği Emekli Orgeneral Edip Başer ve Hükümet Yöneticileri ile Görüşen Raltson, Türkiye'den Sonra Kuzey Irak'a Geçerek, Barzani'yi Karargahının Bulunduğu Selahaddin Kent...

Ankara`da Türkiye`nin görevlendirdiği emekli Orgeneral Edip Başer ve hükümet yöneticileri ile görüşen Raltson, Türkiye`den sonra Kuzey Irak`a geçerek, Barzani`yi karargahının bulunduğu Selahaddin kentinde ziyaret etti.

Görüşmede Kürdistan Bölge Başkan Yardımcısı Ömer Fetah da hazır bulundu. Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmezken, bölgedeki Kürt kaynaklar, ABD Temsilcisi Joseph Raltson`un Ankara`nın terör örgütü PKK`nın Kuzey Irak`taki faaliyetlerinden duyduğu kaygıyı ilettiği, bölgenin terörist üssü olmaması için neler yapılması gerektiğinin ele alındığını bildirdi. Barzani`nin Kürt sorununun barışçı yollarla çözümü için çaba harcanmasını istediği, bu konuda daha önce yaptığı açıklamalar doğrultusunda arabuluculuk yapabileceğini söylediği öne sürüldü. Ralston geçtiğimiz hafta Türkiye`ye gelerek Başbakan Tayyip Erdoğan, Dişişleri Bakanlığı yetkilileri ve Türkiye`nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer ile biraraya gelmişti.Görüşmelerde Ralston`a PKK ile mücadelinin Türkiye için önemi vurgulanmış, Ralston`da bu mücadele de başarı için ABD`nin elinden geleni yapacağını belirtmişti.

İD(BT)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title