Haberler

ABD'nin PKK ile Mücadelede Özel Temsilcisi Ralston:"ben Özel Temsilciyim Koordinatör Değilim"

ABD'nin Terör Örgütü PKK ile Mücadelede Özel Temsilci Olarak Atadığı Emekli Orgeneral Joseph Ralston, Türk Medyasına Seslenerek, "Ben Koordinatör Değil, Özel Temsilciyim ve PKK ile Görüşmeyeceğim. Biz Teröristlerle Görüşmeyiz. Lütfen Bu Mesajı Türk Halkına Duyurun" Dedi.

ABD`nin terör örgütü PKK ile mücadelede özel temsilci olarak atadığı emekli Orgeneral Joseph Ralston, Türk medyasına seslenerek, ¨Ben koordinatör değil, özel temsilciyim ve PKK ile görüşmeyeceğim. Biz teröristlerle görüşmeyiz. Lütfen bu mesajı Türk halkına duyurun¨ dedi.

ABD’nin başkenti Washington’da ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı yabancı basın merkezinde düzenlenen özel bir brifingde konuşan Ralston, Türk basınında çıkan haberlerde kendisinden `PKK koordinatörü` olarak bahsedilmesinden duyduğu rahatsızlıktan bahsederek, sıfatının `özel temsilci` olduğunu dile getirdi. Ralston, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt`ın da bir konuşmasında, bu yanlış tanımlamadan rahatsız olduğunu söylediğini ifade etti. Kısa süre önce Türkiye ve Irak`a yaptığı ziyaretleri yararlı bulduğunu belirten Ralston, bugün emekli Orgeneral Edip Başer ile güvenli özel telefon hattında bir konuşma yaptığını ve atılacak adımlar hakkında konuştuklarını söyledi. Dün de ABD Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) üyeleriyle bir toplantı düzenlediğini belirten Ralston atılması öngörülen adımlar üzerinde bilgi verdiğini ve bu konuda bir rapor hazırlayacağını belirtti. Ralston, ¨ABD Başkanı George W. Bush, PKK ile mücadele konusuna o kadar önem veriyor ki, özel bir temsilci atanmasında karar kıldı. Irak da kısa süre içinde bir özel temsilci atamasını bekliyor. Türkiye, ABD ve Irak hükümetlerinin bu konuda üçlü işbirliği gerek. Aksi takdirde hiçbirimiz tek başımıza PKK`ya karşı bu mücadeleyi kazanamayız. Yakında Washington`u ziyaret edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bush’un gündemindeki önemli konuların başında PKK geliyor¨ dedi.

‘PKK`NIN SİLAH BIRAKACAĞI YÖNÜNDE ŞU ANDA ELİMDE HİÇBİR BİLGİ YOK’

Terör örgütü PKK`nın ‘ateşkes’ çağrısında bulunduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak ise Ralston şunları söyledi:

¨Ateşkes iki devlet arasında, iki aktör arasında olur. Ben böyle bir şeyi ima bile etmek istemem. Belki bir çeviri hatasıdır. Zaman zaman böyle şeyler oluyor. Eğer PKK silah bırakırsa ve şiddeti reddederse bu olumlu bir adım olur. Ancak yapılması gereken çok şey olacak. Ayrıca PKK`nın silah bırakacağı yönünde şu anda elimde hiçbir bilgi yok¨

Joseph Ralston, Irak hükümetinin de PKK ile mücadelede kendisi ve Emekli Orgeneral Başer`in birlikte çalışabileceği bir isim atamasını beklediklerini belirterek, PKK kamplarının ve bürolarının kapatılmasının gerektiğini kaydetti. Ralston, “İsim değiştirmiş olabilirler. Ben Orgeneral Casey ile konuştum. `Bir ekip kuralım, gidip bulalım. Sende kapatma yetkisi var` dedim¨ dedi. Ralston, PKK`nın Irak`ta dokunulmazlık içinde hareket etmesi gibi bir durumun kabul edilemeyeceğini belirterek, Iraklı Kürtlerin tutumuna yönelik ise, ¨Iraklı Kürtler adına konuşamam, ama Irak`ta hiçbir grup PKK`yı istemiyor¨ dedi.

‘TÜRKİYE, ABD VE IRAK, PKK İLE DAHA ETKİLİ MÜCADELEDE CİDDİ ADIMLAR ATMALI’

Joseph Ralston, ¨Benim mesajım şu. Herkes kendi payına düşeni yapmalı. Türkiye, ABD ve Irak, PKK ile daha etkili mücadelede ciddi adımlar atmalı¨ derken, PKK`nın ortadan kalkmasının Irak hükümetinin de çıkarına olduğunu belirtti. Ralston, ¨Türkiye Irak için mümkün olan en iyi komşu. İki tarafın da ekonomik çıkarları var. Herkes için yaşam standartlarını yükseltecek adımlar atılmalı. Şiddet durmalı ve ekonomik bağlar daha da güçlendirilmeli¨ dedi.

Ralston, birkaç hafta içinde yeniden Türkiye`ye geleceğini ve ABD ile Türkiye`nin bir sonraki adımları üzerinde konuşulacağını belirterek, daha sonra Irak`ta görüşmeler yapacağını bildirdi. ¨Bunun arkasından da Türkiye-ABD-Irak üçlü görüşmesi beklenebilir. Üçlü görüşme yararlı olur¨ diyen Ralston, PKK`ya af konusunun ise kendi görüşmelerinin dışında bir mesele olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title