Haberler

ABD'nin Ölüm Listesinde Bulunan Deaş'lı Prakash'a Soruşturma Şoku

ABD'nin ölüm listesinde bulunan DEAŞ terör örgütünün sözde üst düzey yöneticisi Avustralya uyruklu Neil Christopher Prakash'ın yargılanmasına Kilis'te devam edilirken, zanlı hakkında 2016 yılında terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

24 Ekim'de Kilis'in İnanlı köyü Suriye sınır hattından kaçak yollarla Türkiye'ye geçmek üzereyken bir grup arkadaşıyla beraber sınır devriyeleri tarafından yakalanan Avustralya uyruklu Neil Christopher Prakash, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Gaziantep H Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Prakash, terör örgütüne üye olmak suçundan yargılandığı davayla ilgili Kilis Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Sesli Görüntülü Kayıt ve Video Konferans Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Avustralya Ankara Büyükelçiliği yetkilileri ve Avustralyalı gazeteciler de duruşmayı takip etti. Duruşma öncesi Avustralyalı gazeteciler adliye önünde canlı yayın yaptı.

09.30'da başlayan duruşmada cumhuriyet savcısı, zanlı hakkında 2016 yılında Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma başlatıldığını belirterek, mahkeme heyetinin bu soruşturma dosyasını incelemesini ve soruşturmanın genişletilmesini talep etti.

Prakash'ın avukatı Mehmet Alper Ünver, müvekkilinin bir yılı aşkın süreden beri tutuklu olduğunu, tüm delillerin toplandığını söyleyerek, bu zamana kadar müvekkili hakkında herhangi bir soruşturma olduğuna dair bir bilgi yokken, bugün iadesi yönünde karar verilmesi beklendiği sırada bu soruşturma dosyasının ortaya çıktığını, müvekkilinin tutukluluk süresinin adete cezaya dönüştüğünü, tahliyesine talep ettiklerini söyledi. Avukat, Prakash'ın DEAŞ üyesi olduğunu ancak hiçbir eyleme katılmadığını savunarak tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturma dosyasının istenmesine, duruşmanın 19 Temmuz 2018 tarihine ertelenmesine karar verildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Amerika Birleşik Devletleri Kilis 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Merve Veziroğlu'nun eşi tutuklandı mı? Merve Veziroğlu davasında son durum ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title