Haberler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepkiler

Ankara Gençlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planını protesto etti.

Amerikan Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Ankara Gençlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri adına ortak bildiri okundu. Bildiriyi okuyan Ali Osman Özdemir, bu kararla İslam coğrafyasının kan gölüne çevrilmek istendiğini söyledi.

Sömürgeci ülkelerin savunmasız Müslümanları öldürdüğünü dile getiren Özdemir, Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılmasının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurguladı. Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu Filistin'in 1948'den beri büyük İsrail projesi çerçevesinde adım adım işgal edildiğini anımsatan Özdemir, Filistin sorununun tüm Müslümanların temel meselesi olduğunu belirtti.

Özdemir, "İslam'ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedi'nin yasaklanması son olarak da Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam ailemine hatırlatıyoruz. Alem-i İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika'dan, İsrail'den değil Allah'tan korkmaya ve teslim olmaya çağırıyoruz." dedi.

Terör ve İslam dininin aynı cümlede kullanılmasına da tepki gösteren Özdemir, şunları kaydetti:

"Filistin'de, Suriye'de, Mora'da, Cezayir'de, Doğu Türkistan'da, Etiyopya'da, Bosna'da ve Arakan'da yaşanan kıyımlar gözümüzün önünde iken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin kullandığı bir algı aracı olduğunu çok iyi biliyoruz. Sömürgeci ülkeler ırkçı siyonizm ideası merkezinde ilkel, barbar ve bencilce daha fazla tüketim ve İslam düşmanlığı motivasyonları ile yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkmaz bir yola sürüklemektedir."

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title