Haberler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepkiler

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönündeki planına, Ordu, Giresun ve Artvin'de tepki gösterildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönündeki planına, Ordu, Giresun ve Artvin'de tepki gösterildi.

Ordu'nun Altınordu ilçesi Aziziye Camisi önünde toplanan sivil toplum kuruluşları, ellerinde dövizler eşliğinde söz konusu planı kınadı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ordu İl Temsilcisi Ahmet Güler, grup adına yaptığı basın açıklamasında, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

Bir yandan gönül coğrafyasına ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallıklar çiğnenerek topraklara el uzatıldığını ifade eden Güler, "Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüsümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır." dedi.

Güler, Filistin'in dar bir coğrafyada bulunan birtakım insanların meselesi olmadığını, tüm İslam aleminin namusu olduğunu kaydederek, "Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir." ifadesini kullandı.

Giresun

Giresun'da da sivil toplum kuruluşları ile üniversite öğrencilerince yapılan basın açıklamalarıyla ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi.

Atatürk Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şube Başkanı Murat Yüksel, Kudüs'ün Müslümanların onuru ve iffeti olduğunu aktardı.

Yüksel, ABD'nin tutumundan vazgeçmesini isteyerek, "Aksi takdirde en az çelik kadar sağlam ve sert bir öfkenin hedefi olacaklardır. Şimdi biz İslam ülkelerinden, hükümetlerinden içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil, sahici yaptırımlar bekliyoruz." diye konuştu.

Giresun Üniversitesinde de öğrenciler tarafından ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi.

Güre Yerleşkesi'nde yapılan eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan Abdullah Özkan, Filistin'in tüm İslam aleminin namusu olduğunu vurgulayarak, "Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir. Filistin dar bir coğrafyada bir takım insanların meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur." dedi.

Artvin

TÜGVA İl Temsilciliği organizasyonuyla oluşturulan Artvin Sivil Toplum Platformu tarafından Halitpaşa Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.

TÜGVA İl Temsilcisi İbrahim Keskin, Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu Filistin'in, 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alındığını kaydederek, "İslam'ın ilk kıblesinde dahi ezanın yasaklanması, Kudüs'ün işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun, bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz." dedi.

Ümmetin prangalarından kurtulmasının, Filistin'in özgürlüğüne kavuşmasıyla mümkün olacağını savunan Keskin, şunları kaydetti:

"Mescidi Aksa'da Hakk'ın daveti ezan susturulmaya çalışılırken, avluda savunmasız erkek ve kadın kardeşlerimiz şehit edilirken bu mezalimi dillendirmenin dahi antisemitizm olarak yaftalanması, güçlünün haklı olduğu çarpık uluslararası hukuk ve siyaset sisteminin sonucudur. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı olduğu bir uluslararası hukuk sisteminin ve onun ikiyüzlü kullanışlı araçlarını reddediyoruz."

Basın açıklamasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. İsrail ve ABD karşıtı slogan atan grup, olaysız dağıldı.

Basın açıklamasına, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title