Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde toplanan Filistinliler, İsrail'i ziyaret etmesi beklenen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i protesto etti.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde toplanan Filistinliler, İsrail'i ziyaret etmesi beklenen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i protesto etti.

Beytullahim kentinde Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan Mehd (Doğuş) Kilisesi Meydanı'nda toplanan onlarca Filistinli, yaktıkları mumlarla Pence'in beklenen ziyaretine tepki gösterdi.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararını da protesto eden göstericiler, Filistin bayraklarıyla Kudüs'ün Arap ve İslam kimliğine vurgu yapan sloganlar attı.

Halk Direnişi Komitesi Üyesi aktivist Münzir Umeyre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistinlilerin hakkını satanları topraklarımızda istemiyoruz. Pence de istenmeyen adamdır. Ne o ne de başka bir ABD'li yetkili burada istemiyoruz." dedi.

Kudüs için Filistinlilerin seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyleyen Umeyre, "Kudüs her zaman kırmızı çizgimizdir. Filistin devletinin başkenti olması için en değerlilerimizi feda etmemiz gerekse bile." diye konuştu.

Beytullahim Belediyesi, ABD'nin 6 Aralık'ta Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararını ilanının hemen ardından protesto amacıyla Mehd Kilisesi Meydanı'ndaki Noel ağacının ışıklarını söndürmüştü.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'nin söz konusu kararını açıklamasının ardından, ABD'nin İsrail-Filistin barış görüşmelerinde "arabulucu" rolünü kaybettiğine dikkati çekerek, İsrail-Filistin'i ziyaret etmesi beklenen ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesini iptal etmişti.

Abbas'ın liderliğini yaptığı Fetih Hareketi de Mike Pence'in İsrail'e gelmesiyle beraber ülkenin tamamında protesto gösterilerinin düzenlenmesi çağrısı yapmıştı.

Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Cibril er-Rucub, bir televizyon programında, ABD Başkan Yardımcısı Pence'in "Filistin'de istenmeyen adam" ilan edildiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Filistin İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title