Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler - İzmir/kayseri/hatay/

İzmir,Kayseri,Hatay,Erzincan'da, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterildi.

İzmir, Kayseri,Hatay,Erzincan'da, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterildi.

İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katılımıyla oluşturulan Kudüs Platformu, "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Türk ve Filistin bayrakları açarak "Özgür Kudüs, Özgür Dünya", "We Will Return Eyy Kudüs" (Geri döneceğiz ey Kudüs), "Özgür Kudüs İçin Ayaktayız", "Kudüs Özgür Değilse Dünya Tutsaktır" yazılı pankart ve döviz açıp slogan attı.

Konak Meydanı'na yürüyen platform adına basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir Temsilcisi Yasin Keskin, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz açıklamasını tanımadıklarını ifade etti.

Siyonizmin terörizmin kaynağı olduğunu belirten Keskin, "İsrail meşru bir devlet olmadığı gibi terörist bir devlettir. İsrail ve ABD terörü ve terör gruplarını güçlendiren iki ana kaynaktır. Müslümanların, Trump'ın bu çok tehlikeli kararına karşı suskun kalmayacağına ve birlik içinde hareket ederek bir çıkış yolu bulacağına inanıyoruz." dedi.

Mescid-i Aksa'nın kutlu bir mekan olduğuna dikkati çeken Keskin, şöyle konuştu:

"Bizler Kudüs'ün haçlılar tarafından işgali üzerine 33 yıl gülmeyen ama sonunda Kudüs'ü alan Selahaddin'in torunlarıyız. Bizler Kudüs için çölleri yaya aşan Yavuz Sultan Selim'in torunlarıyız. Bizler cihada gitmeden önce 40 gün oruç tutup nefsinden arınan Şeyh Şamil'in torunlarıyız. Kudüs meselesinde sonuna kadar Filistin halkının yanındayız. Bu şerefli mücadelede bizler de varız. Her Müslüman'ın gönlünde ve gündeminde mutlaka Kudüs olmalıdır. Kudüs bizim için stratejik, politik, ekonomik bir amaç değil, imani bir meseledir."

-Kayseri

Kayseri'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu ve Memur-Sen İl Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen "Özgür Kudüs için yürüyüş" programı kapsamında bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrenciler, Kartal Şehitliği önünde bir araya geldi.

Burada, geçen yıl 17 Aralık'ta Kayseri'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan 15 asker için Kur'an-ı Kerim ve dua okundu.

Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail karşıtı dövizler taşıyan binlerce kişi, tekbir getirerek "Aksa'ya selam, direnişe devam", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak", "Siyonist İsrail, iş birlikçi ABD" ve "Mescid-i Aksa onurumuzdur" şeklinde sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Kudüs düşerse direniş hattının çökeceğini belirterek "Kudüs giderse Medine'yi koruyamayız. Medine giderse Mekke'yi koruyamayız. Mekke giderse Kabe'yi de kaybederiz. Bu böyle bilinmelidir. O nedenle her kim kendisini antiemperyalist olarak, sömürge karşıtı olarak tanımlıyorsa onları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz." diye konuştu.

Kalkan, Kudüs'ün peygamberlerin hatırasını barındıran bir barış şehri, dinlerin bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneği, selim aklın ve bilgeliğin kenti olduğunu vurguladı.

ABD'nin bu ahlaksız ve hukuksuz çıkışı ile Kudüs'ün yeni bir zulüm ve işgal tehdidi altına girdiğine dikkati çeken Kalkan, "Bu karar sadece Kudüs ile ilgili değildir, son zamanlarda yaşanan diğer gelişmelerle birlikte düşünüldüğünde, ABD emperyalizminin İslam dünyasını dizayn etme girişimlerinin yeni ve daha cüretkar bir hamlesidir. ABD'nin Kudüs'ün işgaline ve İslam dünyasının dizaynına yönelik bu planlı ve ahlaksız politikalarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz." dedi.

Grup, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından dağıldı.

-Hatay

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Dünya Kudüs Günü Platformu tarafından Atatürk Anıt Alanı'nda düzenlenen program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam eden programda, vatandaşlar Şehit Pamir Caddesi'nde yürüyerek ABD Başkanı Trump'ın aldığı kararı protesto etti.

-Erzincan

Erzincan'da, Valilik ve Belediye Başkanlığı öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen protestoda, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterildi.

Erzincan Belediyesi önünde toplanan binlerce kişi, Erzincan Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği eserler eşliğinde ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ve dövizlerle "Kudüs onurumuzdur", "Müslümanlar birleşin", "Kahrolsun Amerika" şeklinde sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Halitpaşa Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, protokol üyeleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'na gelen katılımcılar, burada Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşını okudu.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, toplanan kalabalığa seslenerek Kudüs'ün sadece Filistin için değil herkes için kutsal olduğunu ve bunu tüm dünyaya duyurmak için, zalimlerin yaptıkları zulümleri haykırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kudüs'ün kırmızı çizgi olduğunu vurgulayan Arslantaş, şöyle devam etti:

"Tarık Bin Ziyad'ı unutanlar Recep Tayyip Erdoğan'ı hatırlayacaklar. Bizler 'Hak bildiğin bu davadan vazgeç' diyenlere dönüp de 'Güneşi sağ elime, ayı da sol elime koysalar yine de bu davadan vazgeçmem' diyen Sevgili Peygamberimizin yolundan gidiyoruz. Millete söz verdik, Allah'a söz verdik, eğilmeyeceğiz, hak ve hakikat davamızdan, fetih ruhumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Alparslanların, Fatihlerin, Yavuzların zaferleri nasıl ki millet selametinin müjdecisi ise bizler de mazisinden aldığı güçle dirayetli, güçlü liderimizle millet olarak ideallerimizin peşinden koşacağız."

Erzincan Belediye Başkanı Başsoy ise tüm dünyaya seslendiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Damarımıza basmayınız. Sabrımızı zorlamayınız. ve diyoruz ki ey gafiller, bizim Kudüs ile olan gönül bağımızı koparmaya sizin gücünüz yeter mi? Bilesiniz ki Allah'tan başkasına eğilmeyen bu başlarımızı o yönde biz secdeye koyduk. Ey Amerika, ey İsrail, bilesiniz ki 100 yıllık uykumuzdan uyandık. Sizin bugüne kadar kurduğunuz tuzakları çok iyi biliyoruz. Bundan sonra yaptıklarınıza asla ve asla seyirci kalmayacağız."

Konuşmalarının ardından program sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri İsrail İzmir Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title