Haberler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Trabzon/erzurum/

Trabzon,Erzurum ve Kastamonu'da, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterildi.

Trabzon, Erzurum ve Kastamonu'da, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterildi.

Trabzon'da öğrenciler koreografiyle "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" yazısı oluşturdu.

Arsin ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki göstermek amacıyla koreografi hazırladı.

Öğrenciler, okul bahçesinde Filistin bayrağındaki renklerden kartonlarla "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" yazısı oluşturarak tepki

gösterdi.

-Erzurum

Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, " Kudüs'ü Düşünme Saati" program kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda toplandı.

Burada İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atan grup, "Kudüs İslam'ındır" yazılı pankartlar açtı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim okundu.

Programda, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun bir konuşma yaptı.

Kastamonu

Kastamonu Milli İrade Platformu tarafından ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki amacıyla Nasrullah Meydanı'nda gösteri düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Platform başkanı Fatih Köse, burada yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını vurguladı.

Yaşananların çok acı olduğunu dile getiren Köse, "Bundan 200 yıl önce Müslümanların toprağını alıp İsrail diye bir devlet kurulacağına kimse inanmaz, 'Hayal görme' derdi. Gün gelecek bizim neslimizden Fatihler, Selahaddinler, Alparslanlar çıkacak ve zalimin zulmüne son verecek." diye konuştu.

ABD'nin kararına tepki gösterilmesi gerektiğine işaret eden Köse, "Tel Aviv'deki büyükelçimiz geri çağrılmalı, İsrail ile bütün ilişkiler kesilmelidir. Amerika'nın Türkiye'deki İncirlik başta olmak üzere bütün üsleri kapatılmalıdır. Müslüman ülkeler tarafından petrol başta olmak üzere bütün stratejik ürünlerin Amerika ve İsrail'e satışlarının durdurulması gerekir. Müslüman ülkelerin hava sahaları, karasuları ve limanları Amerika ve İsrail'e kapatılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Trabzon İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

title