Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

BİNGÖL/ Mardin ve Bingöl'de ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

BİNGÖL/ Mardin ve Bingöl'de ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

Bingöl Genç Memur-Sen ile Bingöl Üniversite Kulübü Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu üyeleri, Bingöl Üniversitesi önünde basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Şube Başkan Yardımcısı Üveys Bukan yaptığı konuşmada, ekmeğini şiddet üzerinden kazanan şer odaklarının son hamlesinin bütün inançlarca kutsal sayılan Kudüs'ün ABD tarafından İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesi olduğunu söyledi.

Bu hadisenin Kudüs'ü sadece Filistin sorunun bir parçası olmaktan çıkarıp, insanlığın ortak sorunu haline dönüştürdüğüne dikkati çeken Bukan, şöyle konuştu:

"ABD- İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Bu anlamda ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını hukuk dışı, sorumsuz ve kışkırtıcı buluyor bu adımı şiddetle kınıyoruz."

DİKA ve MAÜ kınadı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Senatosu'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin aldığı bu sorumsuz kararın bölgeyi önü geçilemez bir kaosa sürükleyeceği belirtildi.

Başta İslam dünyası olmak üzere uluslararası camiada büyük bir infiale neden olan bu sorumsuz kararın büyük endişeyle karşılandığı ve şiddetle kınandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kudüs'ün işgal kuvvetleri tarafından ilhakını ve bölgede istikrar zeminini temelinden dinamitlemeyi hedefleyen bahse konu bu karar, uluslararası sistemi tehdit ederek evrensel istikrarı sarsacağı gibi bölgeyi akıbeti meçhul dini ve politik bir çatışmaya sürükleyecektir. ABD yönetiminin tek taraflı bu yanlış kararını lanetliyor, bölgede kaosu tetikleyecek hesapsızca adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz."

Dicle Kalkınma Ajansı'ndan (DİKA) yapılan açıklamada ise Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olduğunun altı çizildi.

BM'nin Kudüs'ün özel statüsüyle ilgili uluslararası kararına rağmen, ABD'nin tek başına aldığı kararın, Ortadoğu'daki karışıklıkları içinden çıkılmaz bir sorun haline getireceği belirtilen açıklamada, "Bu kararın, daha çok kan akmasına ve gözyaşı dökülmesine meydan verilmeden, aklı selim bir şekilde gözden geçirilmesini ve uluslararası hukukun belirlediği çerçevede çözülerek krizin giderilmesini talep ediyoruz." denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mardin İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title