Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

İzmir Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet (ADEM) Topluluğu Temsilcisi Ali Doğan Tufan, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin "ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların...

İzmir Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet (ADEM) Topluluğu Temsilcisi Ali Doğan Tufan, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin "ABD- İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır." dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi önünde toplanan İzmir ADEM Topluluğu üyeleri, "İşgalci İsrail Kudüs'ten defol" sloganı atıp, "Kudüs için direniş insanlık için diriliş" yazılı pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan Tufan, yıllardır dünyanın gözü önünde insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin'in işgaline duyarsızlığın, şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyabilecek cesareti verdiğini söyledi.

Ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişiminin şehrin tarihi ve kültürel kodlarına aykırı olduğunu, bu coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye attığını belirten Tufan, "Bu talihsiz karar hiçbir şekilde Kudüs'ün statüsünü tayin etme mahiyetine sahip olmadığı gibi ekmeğini şiddet organizasyonları üzerinden kazanan ülkelerin kabülü ile de hiçbir geçerliliğe sahip değildir." dedi.

Tufan, bugün ortaya çıkan hadisenin Kudüs'ü sadece Filistin sorununun bir parçası olmaktan çıkarıp insanlığın ortak sorunu haline dönüştürdüğünü vurgulayarak, "ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını hukuk dışı, sorumsuz ve kışkırtıcı buluyor, bu adımı şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

Gruba Memur-Sen İzmir Temsilcisi Ali Musa Bina da destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail İzmir Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title