Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Kamu-Sen Bitlis Temsilciliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

Kudüs'le ilgili bir çok pankart ve dövizler taşıyan sendikalılar, Ahlat ilçe merkezindeki Ulu Cami avlusunda bir araya geldi.

Kamu-Sen Bitlis Temsilciliği adına basın açıklamasını Türk Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Yüksel Koçak okudu.

Koçak, ABD ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini belirterek, "Siyonizm taşeronu Trump, Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıyacaklarına dair açıklamaları hadsizce ve hukuksuz bir açıklamadır. Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya, Yemen'den Mısır'a, tüm Müslümanlara katliam yayan seri katil ABD bugünlerde başkanları tarafından densizce, düstursuzca Kudüs ile ilgili yaptığı açıklama kabul edilemezdir." ifadelerini kullandı.

"Genelde bütün ilahi dinlerce, özelde de biz Müslümanlarca kutsiyetinde şüphe bulunmayan ve mukaddes evi bağrında bulunduran Kudüs yıllardır siyonist katillerce işgal altında bulunuyor." diyen Koçak, şöyle devam etti:

"Rabbimizin ayetleriyle övdüğü mübarek belde şu an siyonistlerin zulüm mekanı haline gelmiştir. Barış ve adaletin müjdesi, güzel ruhların beldesi, bütün dinlerin sinesi olan Kudüs sokakları, caddeleri şimdi kan ve gözyaşı ile yıkanmak istenmektedir. Peygamberin miraç mekanı, mukaddes belde Kudüs, şimdilerde çağın firavunlarının cirit attığı mekan haline gelmiştir. Müslümanların ilk kıblesi ve kutsal mescitlerin üçüncüsü olan Mescid-i Aksa'yı bağrında barındıran Kudüs'e, Selahaddin-i bir şuur ve bilinçle sahip çıkmalıyız. Hadsiz açıklamada bulunarak Kudüs'ü işgal edip İslam dünyasıyla oynamak isteyen siyonist ve emperyalistler unutmamalıdır ki Moğol istilasının nasıl üstesinden gelindiyse, 19 Haçlı seferi nasıl boşa çıkarıldıysa, bugün bu aşağılık girişimi de geldiği yere göndermesini çok iyi biliriz. Kudüs Müslümanların ve İslam'ın başkentidir, ötesi de kabul edilemez. Bir kez daha sözde Müslüman İslam ülkeleri ve bir takım İslam alimlerinin bu siyonist ve emperyalistlerle hareket etmesini ve ABD başkanını yapmış olduğu açıklamasından dolayı nefretle şiddetle kınıyoruz."

Basın açıklamasının ardından Türk Diyanet Sen Bitlis İl Temsilcisi Hadi İnce tarafından okunun Kur'an'ı Kerim'in ardından dualar edildi.

Gösteriye katılanların, "Kahrol Amerika", "Kahrol İsrail", "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" ve "Ya Allah, Bismillah, Allah'u Ekber" sloganlarıyla açıklama son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title