Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Adana ve Hatay'da vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Adana ve Hatay'da vatandaşlar, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından düzenlenen protestoda ise Sabancı Merkez Camisi'nde bir araya gelen grup, Filistin'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından kıldırılan namazın ardından protestocular araçlarla konvoy halinde D-400 karayolundaki ABD Adana Konsolosluğu'nun önüne gitti.

Burada konsolosluk yakınlarında kurulan güvenlik çemberi dışında devam eden protestoda, taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ve pankartlarla tekbir getirdi, sloganlar attı.

ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, grup adına yaptığı açılamada, ABD'nin tarihi boyunca dünyaya kan, gözyaşı ve ölüm getirdiğini savundu.

ABD'nin insan hakları duyarlılığının sözde olduğunu ifade eden Eraslan, "Filistin'de Müslümanlara karşı her türlü saldırı, işkence, tecavüz, zulüm toprak gasbı yapan siyonistleri değil, İsrail denen korsan yapının şu an oturduğu toprakların sahibi olan, çok kısıtlı imkanlarla kendilerini, namuslarını, topraklarını korumaya çalışan insanları terörist ilan ediyor, zalimlere destek veriyor terörist ABD." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar yine konvoy eşliğinde ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığının da konuşlu bulunduğu merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'ndeki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere hareket etti.

Mahalle girişi polis tarafından kapatılması üzerine yakınlardaki kavşağa kadar gelen protestocular, buradan kornalar çalarak döndü.

Hatay'da da protesto edildi

Hatay'ın Kumlu ilçesinde Atatürk Anıtı önünde toplanan bir grup, tekbir getirerek, Kudüs için dualar etti.

Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, yaptığı konuşmada, Kudüs'ün Müslümanlar için çok önemli olduğunu söyledi.

Tüm Müslüman ülkeleri Kudüs için birleşmeye davet eden Karaosmanoğlu, ülkelerin tepki vermekte gecikmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç'ın da katıldığı protestoda tekbir getiren ve slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title