Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının uluslararası meşruiyete aykırı olduğunu söyledi.

Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının uluslararası meşruiyete aykırı olduğunu söyledi.

Başkent Beyrut'un kuzeyinde bir ayin sonrası yaptığı açıklamada Rai, söz konusu kararın uluslararası meşruiyete aykırı olduğunu, uluslararası ve bölgesel iradeye de meydan okuduğunu dile getirdi.

Kararın, Filistin'deki Hristiyan, Müslüman ve tüm Araplara darbe vurduğunu söyleyen Rai, "ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması durumunda Filistin- İsrail ve Araplar arasındaki barış köprüsü yıkılacak ve bu yeni bir intifadanın fitilini ateşleyecek. Bu karar ayrıca barış kenti Kudüs'ü de harap edecek." ifadelerini kullandı.

Rai son olarak, Trump'a "bu yıkıcı karardan tamamen vazgeçmesi" çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title