Haberler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Bursa

Bursa'da, sabah namazının ardından Ulu Cami önünde toplanan grup, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Bursa'da, sabah namazının ardından Ulu Cami önünde toplanan grup, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Ulu Cami önünde toplanan " Kudüs'e Sahip Çık" yazılı dövizleri taşıyan grup, "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" sloganları attı.

HÜDA PAR İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörlüğünün destek verdiği protesto, sabah namazının kılınmasının ardından yapıldı.

HÜDA PAR İl Yönetim Üyesi Zeki Aras, yaptığı açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Kudüs'teki Müslümanların yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini ifade eden Aras, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Trump'ın yaptığı açıklamayı kabul etmiyoruz. Kudüs'ü muhafaza etmeyi ve kurtarmayı kendimize vazife olarak görüyor ve tüm halkımızı meydanlarda tepkilerini vermeye çağırıyoruz. Kudüs Müslümanlarındır, Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs'ün İsrail'in başkent yapılmak istenmesi yeni sorunlar yaratacaktır. Müslümanlar için Mekke ne kadar önemliyse Kudüs de o kadar önemlidir."

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title