Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

İzmir'de ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki olarak çeşitli protestolar gerçekleştirildi.

İzmir'de ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki olarak çeşitli protestolar gerçekleştirildi.

AK Parti Urla İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici, Urla Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, İslam coğrafyasının her geçen gün küresel sömürü düzeni tarafından kıskaca alınmaya çalışıldığını belirtti.

İnsanlığın kadim şehri ve Müslümanlar'ın ilk kıblesi Kudüs'ün, haksızca bir teşebbüsle karşı karşıya olduğunu bildiren Bilici, şöyle konuştu:

"İnsanlığı, kadim geleneği, uluslararası hukuku hiçe sayan bir anlayış, Kudüs'ü Filistin coğrafyasından soyutlayarak, işgalci siyonistlerin başkenti yapma gayreti içerisindedir. Bilinmelidir ki Kudüs nice peygamberin hatırasını barındıran bir İslam şehridir. Kudüs geçmişten beri farklılıklar içinde bir arada yaşama tecrübesinin en güzel örneğidir. Kudüs her Müslüman'ın canından malından aziz bildiği mukaddes bir şehirdir. Kudüs sadece Filistin'de yaşayan Müslümanlar'ın değil, dünyadaki tüm Müslümanlar'ın ortak meselesidir."

Kemalpaşa Belediye Başkanı Uğurlu

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu da yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs'ün nice peygamberin hatırasını barındıran bir İslam şehri olduğunu belirtti.

Kudüs'ün geçmişten beri farklılıklar içinde bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneği olduğunu kaydeden Uğurlu, "Kudüs her bir müminin canından, malından aziz bildiği mukaddes bir şehirdir. Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayan Müslümanlar'ın değil, tüm dünya Müslümanları'nın ortak meselesidir. Mekke ve Medine Müslümanlar için ne ise miraç mucizesinin gerçekleştiği Kudüs de odur. Kudüs herhangi bir ülkedeki herhangi bir toprak parçası değildir."

Torbalı

Torbalı'daki birçok sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin katılımıyla oluşturulan Kudüs Platformu adına Atatürk Meydanı'nda açıklama yapan platform sözcüsü Seyfullah Subaşı, Kudüs'e sahip çıkmanın İstanbul'a, Anadolu'ya, bütün vatan topraklarına sahip çıkmak olduğunu belirtti.

ABD'nin İsrail aracılığıyla bütün bir coğrafyayı ateşe vermeye hazırlandığını kaydeden Subaşı, "Gün birlik olma, dik durma ve buna müsaade etmeme günüdür." ifadelerini kullandı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de Kudüs'ün bütün semavi dinlerin ve insanlığın ortak vatanı olduğunu belirterek, "Tarih boyunca Haçlı saldırıları başta olmak üzere birçok kez yıkıma uğramıştır. Ancak herhalde hiçbir yıkım ABD tarafından alınan bu meşum karar kadar etkili olmamıştır." dedi.

Menderes

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre de Menderes Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, başkanlığa gelişi bile şaibeli olan ve koltuk derdine düşen ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Ben yaptım oldu" mantığıyla dünyayı bir kaos içine sürüklemenin derdinde olduğunu belirtti.

Kudüs'ün İslam'ın başkenti olup, üç semavi dinin de kutsal yeri olduğunu bildiren İmre, "Biz, ilk kıblemiz, göz bebeğimiz, haklı davamız Kudüs'e sahip çıkıyoruz. İmkan değil iman meselemiz olan Kudüs Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği gibi kırmızı çizgimizdir." dedi.

Aliağa

Aliağa'da Memur-Sen İlçe Temsilciliği'nin öncülüğünde cuma namazı çıkışında Demokrasi Meydanı'nda toplanan Aliağalı vatandaşlar ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

Memur-Sen İlçe Temsilcisi Gazali Ateş, yaptığı açıklamada, Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlarla insanlığa dönük bu ihtarın nedeninin de hedefinin de belli olduğunu söyledi.

Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olduğunu kaydeden Ateş, "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına yönelik söylemini fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Başkanı Trump ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail İzmir Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title