Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

İran destekli Hizbullah örgütünün Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını yeni Balfour Deklarasyonu olarak değerlendirdi.

İran destekli Hizbullah örgütünün Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasını yeni Balfour Deklarasyonu olarak değerlendirdi.

Nasrallah, bir televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün " İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması kararına tepki göstererek, "Trump'ın Kudüs hakkında verdiği karar yeni bir Balfour Deklarasyonu'dur." dedi.

Nasrallah, " İsrail, Arap devletlerinin, Avrupa'nın, Rusya'nın yada Çin'in ne yaptığını umursamıyor. Sadece ABD'nin duruşunu önemsiyor. Trump'ın bu adımı uluslararası anlaşmaları ihlal etmesi yönünde İsrail'i cesaretlendirecek." ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa'nın tehdit altında olduğunu belirten Nasrallah, "Bir sabah uyandığımızda Aksa'nın yıkıldığını görürsek şaşırmayalım. Bütün Filistinliler Doğu Kudüs'ün devletlerinin başkenti olması konusunda hemfikir. Ancak bugün ABD, anlaşmalara rağmen bunu reddetti." diye konuştu.

ABD Başkanı Trump, dün akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title