Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Manisa'da protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Manisa'da protesto edildi.

Memur-Sen Manisa İl Temsilciliğince 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde, "Direniş kazanacak", "Kudüs yalnız değildir", " Kudüs'e selam direnişe devam", "Kudüs ümmetin kalbidir" yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri, ABD aleyhinde sloganlar attı.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, burada yaptığı konuşmada, ABD- İsrail ortak yapımı bu kirli stratejinin, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için engellenmemesi durumunda daha da büyük sorunların kapısını aralayacağını söyledi.

Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlığın, doğru ve adil bir söz beklediğini belirten İrğat, şöyle konuştu:

"Buradan diyoruz ki, korsan İsrail Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli, ABD ise İsrail'in başkentinin Washington olduğunu idrak etmelidir. Kudüs'ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Müstebitler de en çok bundan korkuyor. Emin olun ki Kudüs'e özgürlük haykırışı bunun için şiddetle susturulmak isteniyor. Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur, özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır. Tam da bu yüzden özgür Kudüs. Tam da bu yüzden kahrolsun siyonizm. Tam da bu yüzden defolsun ABD. Tam da bu yüzden bağımsız Filistin. Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa'nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa'nın İslamla kucaklaşması için haykırıyoruz. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti. Yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title