Haberler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te, basın açıklamaları ve gösterilerle protesto edildi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te, basın açıklamaları ve gösterilerle protesto edildi.

Bursa'da, Orhangazi Parkı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri ile vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları dövizler ve sloganlarla ABD'nin kararına tepki gösterdi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, grup adına yaptığı açıklamada, Amerika'nın Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını söyledi.

Şeker, vicdan sahipleri olarak ihtarda bulunmak amacıyla bu açıklamayı yaptıklarını vurgulayarak, "Kudüs insanlığın ortak mirası. Özgürlük Kudüs'ün hakkı iradesini yansıtmak için buradayız." diye konuştu.

Kudüs'ün bütün inançlar için ortak tarih, coğrafya, kültür ve hepsinden öte ortak kader anlamına geldiğini belirten Şeker, şunları kaydetti:

"Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin veremeyiz, vermeyiz. Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz. ABD-İsrail yapımı bu kirli ortak strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs'ü koruma noktasında çağrımızın muhataplarıdır. İsrail, Kudüs'ü başkent yapmak gibi bir hataya düşmemeli."

Eskişehir

Eskişehir'de de Çarşı Camisi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhammed Mücahit Demiralp, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına tepkilerini dile getirdi.

Demiralp, ABD ve İsrail'in kanlı ortaklığının ve işgal planlarının devam ettiğini söyledi.

Basın açıklamasına sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Kütahya

Kütahya'da, Memur-Sen'e bağlı sendikalar, ABD'nin kararına tepki göstermek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Fatih Köse, sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kudüs'ün savaşın değil, barışın şehri olduğunu söyledi.

Köse, ABD'nin bu girişiminin, insanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olduğuna işaret ederek, "Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplandık." diye konuştu.

Merkezi Kütahya'da bulunan Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC) Genel Başkanı Mustafa Önsay da yazılı açıklamasında, "Tarih ve tüm gelişmeler göstermektedir ki Kudüs tekrar Müslümanların rengini alacak, Müslümanların öncülüğünde adaletin sembolü olacaktır. Bunu engellemeye çalışanlar arkalarına ABD gibi küresel güçleri almaya çalışsalar da muvaffak olamayacaklardır." ifadesini kullandı.

Bilecik

Bilecik'te de Memur-Sen Eğitim-Bir-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, sendika binasında basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen'e bağlı sendika başkanları ve üyelerinin de katıldığı toplantıda, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapılmak istendiğini dile getiren Selöz, Trump'ın ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması yönündeki kararına tepki gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kütahya İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title