Haberler

ABD'nin Kararları" Protesto Edildi - Gazze

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Gösteriye katılanların taşıdıkları dövizler ve bayraklar Gösteriye katılanların sloganlar atması Gazze'deki Ulusal ve İslami Güçler temsilcisi Muin Mudeyres'in gösterideki konuşması ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Filistin'e yönelik yardımlarını askıya...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Gösteriye katılanların taşıdıkları dövizler ve bayraklar

Gösteriye katılanların sloganlar atması

Gazze'deki Ulusal ve İslami Güçler temsilcisi Muin Mudeyres'in gösterideki konuşması ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Filistin'e yönelik yardımlarını askıya alması yönündeki kararları, Gazze'de protesto edildi.

Hamas, Fetih, İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ve Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FDHKC) de aralarında bulunduğu farklı grupları çatısı altıda toplayan Ulusal ve İslami Güçler'in çağrısı üzerine düzenlenen gösteride, ABD'nin kararlarına tepki gösterildi.

Gösteriye katılanlar, ABD kararlarını eleştiren ve uluslararası topluma Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) destek çağrısı yapılan ibarelerin yer aldığı dövizler taşıdı.

Gazze'deki Ulusal ve İslami Güçler temsilcisi Muin Mudeyres, "ABD Başkanı Donald Trump'a yaptıklarını reddettiklerini ve büyükleçiliklerini düşman merkezi olarak kabul ettiklerini söylemek için burada olduklarını" ifade etti.

Mescid-i Aksa'nın Filistin'in, Arapların ve Müslümanların olduğunu vurgulayan Mudeyres, "Filistin halkı ne Trump'ın ne de ABD yönetiminin şantajlarına boyun eğecek. Filistin halkı, 'büyük dönüş yürüyüşüne' katılmaya hazırlanıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Filistin Kudüs Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title