Haberler

ABD'nin Kararı Siyasi Cinayet Niteliğindedir"

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, "Amerika Birleşik Devletleri'nin aldığı karar siyasi cinayet niteliğindedir" dedi.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, " Amerika Birleşik Devletleri'nin aldığı karar siyasi cinayet niteliğindedir" dedi. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile makamında görüştü. Bozkır, Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı açıklamasının Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi topluluklarda infial oluşturduğunu ifade ederek, "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul'daki toplantısında çok önemli kararlar alınmıştır. Sayın Filistin Cumhurbaşkanı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın düzenledikleri basın toplantısında açıkladıkları metinde konunun barışçıl şekilde çözülmesi için tavır sergilenmişti. Filistinlilerin en iyi şartlara kavuşması için, ambargolardan kurtulması için Türkiye olarak en önde çaba sarf eden ülkelerden biriyiz" ifadelerini kullandı.

Mustafa ise, siyasi savaşta olduklarını belirterek, " Amerika Birleşik Devletleri'nin aldığı karar siyasi cinayet niteliğindedir. Bu kararla Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma, Kudüs'ü İsrail'in başkent olarak tanıması uluslararası hukuku çiğnemiş oldu. Dün de Amerika Birleşik devletleri izole hal aldı. Bütün dünya karara karşı çıktı. Biz kararın iptal edilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Filistin Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title