Haberler

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e Taşımasına Tepki - Bursa /

Bursa ve Sakarya'da vatandaşlar, cuma namazı sonrası ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı ile Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması için 300 kişinin imzasıyla yayınlanan bildiriye tepki gösterdi.

BURSA

Bursa Kudüs Platformu üyeleri, cuma namazının ardından Orhangazi Parkı'nda toplandı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Burhan Sayılgan, Filistinlilerin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek ve ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki göstermek için toplandıklarını söyledi.

Filistin ile Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargonun her geçen gün ağırlaştığını vurgulayan Sayılgan, şunları kaydetti:

"Siyonist İsrail, 70 yıldan beri Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. İsrail devleti ve askerleri, kirli postallarla caminin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırarak, camide bulunan Kur'an-ı Kerimleri yerlere atıp üstlerine basarak, hukuksuzluğa hız kesmeden devam etmektedir."

Sloganların atıldığı protesto gösterisi, dua edilmesinin ardından sona erdi.

SAKARYA

Sakarya'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı üyeleri, cuma namazı sonrası ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Orhan Camisi önünde toplandı.

Burada grup adına konuşan Sebahattin Aydın, İsrail, ABD ve Fransa'ya tepki için meydanlarda olduklarını söyledi.

İsrail'in 70 yıldan beri Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın ve çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini vurgulayan Aydın, Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargonun her geçen gün ağırlaştığına dikkati çekti.

Aydın, 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasbedilen Filistinlilerin, İsrail zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalıştıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır büyük dönüş yürüyüşü gerçekleştiriyorlar. İşgalci İsrail ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor. İsrail, Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Ey işgalci siyonist terör örgütü, şunu bil ki terör örgütlerinin başkenti olmaz. Kim hangi kararı alırsa alsın, 'Kudüs İslamındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir.

Ey Fransa haddini bil. Salonlarınızda yaptığınız dans gösterisini bir sözüyle durduran Sultan Süleyman'ın ve peygamberimize hakaret içeren tiyatroyu bir sözüyle durduran Sultan Abdulhamid Han'ın yürekli torunlarıyız. Tüm İslam dünyasından aynı tepkiyi bugün de bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title