Haberler

ABD'nin Bağımsızlık Yıldönümü Ankara'da Kutlandı

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye ile ABD Arasındaki Stratejik Ortaklığının "Hayati Önem" Taşıdığını Söyledi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ortaklığın "Hayati önem" taşıdığını söyledi.

ABD'nin bağımsızlığının 233. yıldönümü bir dizi etkinlikle Ankara'da kutlandı. Etkinlik kapsamında ABD Büyükelçiliği'nde resepsiyon verildi. Buradaki resepsiyona katılan Başbakan Yardımcısı Çiçek, "Stratejik ortaklığımız güçlendirilmesi hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Resepsiyona CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile çok sayıda milletvekili, diplomat ve medya mensubu katıldı.

İki ülkenin Milli Marşları'nın çalınmasıyla başlayan resepsiyon sırasında bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Çiçek, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerinin taşıdığı öneme vurgu yaparak, iki ülke arasında güçlü dostluk bağları, müttefiklik ilişkileri, karşılıklı güven ve vizyon birliğinin bulunduğunun altını çizdi.

Çiçek konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye ve ABD arasındaki stratejik ortaklığı ve müttefiklik bağlarının güçlendirilmesi, sadece bizim çıkarlarımız açısından değil, küresel ve bölgesel barışı ile istikrarı için de hayati önem taşımaktadır."

ABD Başkanı Barack Obama'nın yaptığı ilk yurtdışı gezisinin Türkiye'ye olmasını anımsatan Çiçek, bunu ilişkilere yeni bir ivme kazandırdığını kaydederek, "Şimdi zaman, bu ivmeden güç alarak modern ortaklığımızın gerektirdiği gibi ilişkilerimizin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi için beraber çalışma zamanındır" dedi.

Resepsiyonda söz alan ABD Büyükelçisi James Jeffrey ise iki ülke arasındaki "Fevkalade önemli" olarak nitelediği ilişkinin zaman testi ve çeşitli meydan okuma testinden geçtiğini vurguladı.

Jeffrey, "Bu çok sorunlu olan bölgede Türkiye'nin istikrar, güvenlik ve ekonomik kalkınma adası olmayı sürdürdüğünü belirtti. Jeffery, "Türkiye'nin on yıllarca oynadığı fevkalade rol, hepimizin ve tüm dünyanın çıkarınadır" şeklinde konuştu.

Çok sayıda Türk ve Amerikan şirketinin de katkıda bulunduğu resepsiyon sırasında, İstanbul'daki Jazz Festivali dolayısıyla Türkiye'ye gelen tanınmış bir Jazz grubu da sahne aldı. (ANKA)

(CN/EÖ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title