Haberler

ABD'nin "Bağımsızlık Günü"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Özgürlük ve Demokrasinin Yönetimi İçin Hükümetler Kurulduğunu Söyleyerek, "Yüce Halklarımız Özgürlük ve Demokrasiye Bağlı Kalırsa Geleceğe Birlikte Güvenle Bakabiliriz" Dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, özgürlük ve demokrasinin yönetimi için hükümetler kurulduğunu söyleyerek, "Yüce halklarımız özgürlük ve demokrasiye bağlı kalırsa geleceğe birlikte güvenle bakabiliriz" dedi.

Wilson, ABD'nin Adana Konsolosluğunda "Bağımsızlık Günü" resepsiyonunda yaptığı konuşmada, 4 Temmuz 1776 yılında yeni bir ulusun bağımsızlığının ilan edildiğini, delegelerin onayladığı bağımsızlık bildirgesinin sözlerinin özgürlükleri hayal etmek ve gerçek kılmak için milyonlarca kişiye ilham verdiğini ifade etti. Wilson, "Bütün insanlar eşit yaratılmıştır. Onları yaratan Tanrı ellerine vazgeçilmez bazı haklar vermiştir. Haklar arasında yaşamak, özgürlük ve demokrasi var. Bu hakları korumak için insanlar arasında meşru iktidar hak ve yetkilerini yönetmenin rızasını alan hükümetler kurulmuştur. Amerika ve Türkiye ve tüm dünyadaki özgür halklar günlük meselelerle ve demokrasiyi oluşturmak için uğraşırken bu sözler bizim için itam olmaya devam etmektedir" diye konuştu.

Wilson, yüce uluslarının bu değerlere bağlı kalıp yaşam biçimimizi savunmaya devam ettikçe Türk-Amerikan dostluğunun ve ittifakının kuvvetli olacağını ve geleceğe birlikte güvenle bakabileceklerini vurguladı.

ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Gören, İl Emniyet Müdürü Arif Akkele, İncirlik 39. Wing Komutanı Albay Philip McDaniel ve çok sayıda davetli katıldı.

Konsolosluk Şeref Kıtası'nın Türk ve Amerikan bayraklarıyla başlayan merasimi, iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla sona erdi. Konuşmaların ardından davetlilere açık büfe yemek ikram edildi. Ross Wilson ve eşi Margo Squire Wilson, davetlilerle sohbet etti.

(FK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title