Haberler

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Crocker Beton Hattı Savundu

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, Bağdat'ta Tartışmalara Konu Olan Duvar İnşaatını Savunarak, Bunun Şiddeti Önlemeye Yönelik Geçici Bir Önlem Olduğunu Söyledi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, Bağdat'ta tartışmalara konu olan duvar inşaatını savunarak, bunun şiddeti önlemeye yönelik geçici bir önlem olduğunu söyledi.

Bugün başkent Bağdat'taki Yeşil Hat'ta gazetecilere bir açıklama yapan Crocker, ABD Ordusu'nun Irak'ın başkenti Bağdat'ta yoğunlaşan mezhep çatışmasının önüne geçebilmek için hayata geçirdiği Filistin modeli duvar inşasını savundu. Bu planın, Irak'taki mezhepler arası şiddete yönelik kalıcı olmayan bir eylem planı olduğunu ileri süren Amerikalı diplomat, belli bir süre sonra duvarların ortadan kaldırılacağın belirtti.

Irak halkının tepkisi üzerine Başbakan Nuri El Maliki'nin dün akşam Kahire'den müdahale ederek, söz konusu inşaatın durdurulacağını söylemesine karşın planı savunan Ryan Crocker, mezhep savaşına yönelik bölgeler arasındaki misillemelerin durulması halinde kısa sürede kaldırılacağını ifade etti.

ABD Ordusu, bugün halkın protestosuna da neden olan ve Maliki'nin "Bize farklı şeyler hatırlatıyor" dediği duvar hattı inşasını, Nisan ayının ilk haftasında Sünni ağırlıklı Azamiye Mahallesi'nde hayata geçirmişti.

(SK-OYK-OYK-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title