Haberler

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wılson, ABD'nin Pjak'la İlişkisi Olduğu İddialarını Yalanladı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "PJAK'la hiçbir ilişkilerinin olmadığı ve PJAK'ı terörist bir örgüt olarak gördüklerini" söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "Yaratıcı ve Girişimci Gençlik Projesi"nin Limak Ambassadore Otel'de düzenlenen açılışına gelişinde gazetecilerin, New Yorker dergisinde yayımlanan "ABD'nin PJAK'la ilişkisi olduğuna dair iddialara" ilişkin sorularını cevaplandırdı. Wilson, "ABD PJAK'la işbirliği yapmıyor. PJAK'la hiçbir ilişkimiz yok. PJAK'ı terörist bir örgüt olarak görüyoruz" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyaretin de sorulması üzerine Wilson, ziyaretin Türk-Irak ilişkileri açısından olumlu bir adım olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki diyaloğu teşvik ettiklerini belirten Wilson, "Türkiye, Irak hükümeti ve halkına güçlü ve istikrarlı bir toplum olması için yardım etme konusunda çok önemli ve destekleyici bir rol oynadı. Eminim, Başbakan'ın ziyareti bu yönde atılmış önemli bir adımı teşkil edecek" diye cevap verdi. Wilson, Başbakan'ın ziyareti sırasında Iraklı Kürt liderle görüşebileceğine dair yorumların hatırlatılması üzerine ise, "Kürtler de dahil olmak üzere tüm Iraklı gruplarla diyaloğu tabii ki teşvik ediyoruz" dedi.

(EK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title