Haberler

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Girişindeki Patlama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüzü Victoria Nuland, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayla ilgili daha fazla yorum yapmadan önce Türk yetkililerin soruşturmasının bitmesini beklemek gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüzü Victoria Nuland, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayla ilgili daha fazla yorum yapmadan önce Türk yetkililerin soruşturmasının bitmesini beklemek gerektiğini söyledi.

Nuland, günlük basın toplantısında ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamaya ilişkin soruları yanıtladı.

Ankara'daki büyükelçiliğin güvenliğinin son yıllarda düzenli olarak artırıldığını ve güncelleştirildiğini belirten Nuland, saldırının büyükelçiliğin girişindeki bir noktada meydana geldiğini ve ana binadan çok uzakta olduğunu anımsattı.

Nuland, güvenlik noktasındaki cam bölmenin arkasındaki görevlilerin saldırı sonucunda sadece sarsıldığını ve sadece bir ölüm vakası yaşandığını belirtti.

Ankara'daki büyükelçiliğin güvenlik düzeyi sayesinde daha fazla ölüm ve yaralanmanın önüne geçildiğini işaret eden Nuland, Türk yetkililerle tüm hasarın tespiti ve soruşturma için birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Türk İçişleri Bakanlığı'nın saldırının yasa dışı sol bir örgüt tarafından düzenlenmiş olduğunu açıkladığını belirten Nuland, Türk tarafının soruşturmasını beklemek gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Nuland, bir soru üzerine, konuyla ilgili daha fazla yorum yapmadan önce soruşturmanın bitmesini beklemek gerektiğini kaydetti.

-Büyükelçiliğin güvenliği ve yeni bina-

Büyükelçiliklerin güvenlik durumuna yönelik soruya karşılık Nuland, Bingazi'deki ABD konsolosluğuna saldırının ardından dünya genelindeki tüm diplomatik noktaların güvenliğinin gözden geçirildiğini vurguladı.

Nuland, 1950'lerde yapılan binanın tamamen yenilenmesi gerektiğini belirten Nuland, Ankara'daki büyükelçiliğin gelecekte yeni binaya taşınacak diplomatik temsilcilikler arasında olduğunu bildirdi. Nuland, bu yıl sadece 3 büyükelçilik binası yapabileceklerini ama Kongre'den gerekli bütçeyi alabilmeleri halinde Ankara'daki büyükelçiliklerinin, yeni bina yapılacak 10 temsilcilik arasında olduğunu kaydetti.

Victoria Nuland, bir gazetecinin El Kaide İslami Mağrip örgütünün Batıya yönelik tehditlerini artırdığını belirterek, saldırının bu grupla bağlantılı olup olamayacağına yönelik sorusu üzerine, Türk yetkililerle birlikte her türlü olasılıklara baktıklarını söyledi.

(Bitti)

Muhabir: Barışkan Ünal

Yayıncı: Murat Taydaş - WASHINGTON

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Victoria Nuland Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title