Haberler

ABD, Nijerya'da terörle mücadelede yeni kuvvet komutanlarının atanmasını memnuniyetle karşıladı

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama ile yaptığı telefon görüşmesinde, Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin terörle mücadeleye yeni bir yaklaşım getirmek için yeni kuvvet komutanlarını atamasını memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama ile yaptığı telefon görüşmesinde, Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin terörle mücadeleye yeni bir yaklaşım getirmek için yeni kuvvet komutanlarını atamasını memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Blinken ile Nijeryalı mevkidaşı Onyeama'nın yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklamasında, bakanların iki ülke arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptığını kaydetti.

Price, açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"Şiddet yanlısı aşırıcılığın Nijerya ve bölge güvenliğine yönelik teşkil ettiği tehdide dikkati çeken Bakan, Cumhurbaşkanı Buhari'nin, kuzeydoğuda terörle mücadelede yeni yaklaşım göstermek için kuvvet komutanlıklarına yaptığı son atamaları memnuniyetle karşıladı."

Sözcü, Blinken'ın, mevkidaşına ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın, Nijerya'ya yönelik vize kısıtlamalarını kaldırdığını hatırlattığını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Muhammed Buhari Nijerya Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title