Haberler

ABD medyası 3 Kasım gecesine diğer başkanlık seçimlerinden farklı hazırlanıyor

Güncelleme:

ABD'de 3 Kasım'daki 59. başkanlık seçimlerine bir haftadan daha kısa süre kalmışken, özellikle posta yoluyla kullanılan oyların sayımının 3 Kasım gecesi bitmeme ihtimali nedeniyle ülke medyasında diğer seçimlerden daha farklı ve sıkı hazırlıklar yapılıyor.

ABD'de 3 Kasım'daki 59. başkanlık seçimlerine bir haftadan daha kısa süre kalmışken, özellikle posta yoluyla kullanılan oyların sayımının 3 Kasım gecesi bitmeme ihtimali nedeniyle ülke medyasında diğer seçimlerden daha farklı ve sıkı hazırlıklar yapılıyor.

Associated Pressin (AP) derlediği habere göre, ABD medyası "tarihi" olarak nitelendirilen ve Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Joe Biden arasında geçecek başkanlık yarışı için diğer yıllardan farklı bir hazırlık içinde.

Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sayısı artan postayla kullanılan oyların, sayım işlemlerinin birçok eyalette 3 Kasım'da bitmeyecek olması nedeniyle basın kuruluşları, sonuçların o gece belli olmama ihtimaline odaklanıyor.

Ülkenin en büyük yayın kuruluşlarından CNN'in Washington Büro Şefi Sam Feist, 2000'deki tartışmalı seçimlerin ardından büyük medya kuruluşlarının Kongrede verdikleri ifadelerin metinlerini, bu hafta sonundan itibaren çalışanlarına dağıtacağını açıkladı.

Feist, "Kendimizi farklı bir tür seçim gecesine hazırlamamız lazım. Sürekli kullandığım kelime 'sabır' oluyor." dedi.

CBS ve Fox News'deki hazırlıklar

Ülkenin diğer önemli basın kuruluşlarından CBS, seçim gecesine özel yeni bir stüdyo inşa ederken, Fox News de grafikler için "Fortnite" isimli video oyununun yapımcılarıyla anlaştı.

NBC News Başkanı Noah Oppenheim, seçim yayınının 4 Kasım'a ve daha sonraki günlere sarkması durumunda kendileri için bir plan oluşturduklarını aktardı.

Oppenheim, "Hatırladığım diğer seçim gecelerinden farklı olarak bu yıl, ilginç bir tahmin ve belirsizlik kombinasyonu var." yorumunda bulundu.

Görsel basının yanı sıra Washington Post ve New York Times gibi yazılı basın kuruluşları da sosyal medya platformları üzerinden canlı yayınlar yapacaklarını açıkladı.

Pew Araştırma Merkezinin yaptığı bir anket, Amerikan halkının neredeyse yarısının seçim gecesi sonuçları yakından takip edeceğini ortaya koydu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Joe Biden Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title