Haberler

ABD'liler Suriye'yi Masaya Yatırdı

Güncelleme:

ABD'nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford: Kuveyt'teki konferansa bir grup gönderiyoruz

ABD'nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford, " Kuveyt'teki konferansa bir grup gönderiyoruz. Diğer ülkelerinde delegasyon göndermelerini umuyoruz. Bütün ülkeler Suriye'deki insanlık dramını durdurmak için birlikte çalışmak zorundalar" dedi.

Amerika'nın Suriye Büyükelçisi Robert Ford, Amerika Nüfus, Mülteciler ve Göçten Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Anne Richard ve Amerika Demokrasi, İnsani Yardımdan Sorumlu Yönetici Yardımcısı Nancy Lindborg Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'nde basın toplantısı düzenledi. Ford, İslahiye'de Suriyeli vatandaşların kaldığı çadır kenti ziyaret etiklerini ve bu kamptan etkilendiklerini söyledi. Ford, Türkiye'nin Suriye vatandaşlarına olan yardımlarından dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti.

İnsani Yardımdan Sorumlu Yönetici Yardımcısı Lindborg, birçok ülke ile birlikte çalıştıklarını belirterek, yardımlarını Suriye'ye ulaştırılmasına önem verdiklerini söyledi. Lindsborg, "Kadınlar ekmek bulmakta zorluk çekiyorlar. Birçok fırın kapalı durumda. Bu da Suriyeli ailelerin derinden etkiliyor. Bu yüzden 210 bin kişiye 5 ay boyunca günlük ekmek ulaştıracak yeni bir programı açıklamaktan mutluyum. Halep'te bulunan 50 fırıncı ile çalışacağız. Bu yardım 220 milyon dolarlık yardımımızın bir parçasıdır" dedi.

Mülteciler ve Göçten Sorumlu Dışişleri Bakanı Yardımcısı Richard ise, Suriye'den kaçışların arttığına dikkat çekerek, resmi rakamların bütün gerçekleri yansıtmadığını dile getirdi. ABD'nin en üst düzeyde Birleşmiş Milletler ve uluslararası organizasyonlar vasıtasıyla Suriye'den kaçanlara yardım ettiğini vurgulayan Richard, Suriyelilere gıda yardımı yaptıklarını kaydetti. Richard, "Çocuklara yardım yapıyoruz. Dün kampta çocukların ayaklarında botların olduğunu görmekten çok mutlu olduk. Çocuklar çok mutluydu. Suriye krizinden etkilenen insanlara yardım ediyoruz. Hijyen kitleri dağıtımı için yardım sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin katkılarının önemli olduğunu söyleyen Richard, "Türkiye tek başına bu krizle başa çıkmak zorunda değildir. Amerika, bölgede ne olduğuyla alakadar, uluslararası yardımda ana rolü oynuyor ve Suriyelileri misafir eden ülkelere yardım ediyor. Birleşmiş Milletler'in yardım konusunda liderliği önemli ve etkili olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bir gazeteceninin Türkiye'nin maddi ve manevi yardım konusunda şikayetlerini hatırlatması üzerine Richard, "Amerika'nın bu tür şiddette nasıl yardım edeceğini Türk hükümeti bilmektedir. Türkiye'nin sınırlarını Suriyelilere açık tutmasından dolayı müteşekkiriz. Türkiye hükümeti ile Suriyelilerin Türkiye sınırları içindeki durumu konusunda çalışıyoruz" cevabını verdi.

Bir gazetecinin "Kaç tane insanın ekmek ihtiyacını karşılayamıyor?" sorusu üzerine Richard, "Yardımları en çok hasar gören şehirlere yapıyoruz. Birleşmiş Milletler, uluslararası kuruluşlar ve Suriye insani yardım kuruluşları ile birlikte çalışıyoruz. İnsani yardım sağlamak için zor bir çevre. Ülke içi şehirlerinden ayrılmak zorunda kalan insanların sayısı 2 milyon" dedi.

"SURİYE REJİMİ AYAKTA KALDIĞI SÜRECE VAHŞET SÜRECEKTİR"

Esad rejiminin Suriyeli insanların gıdaya ulaşmalarını engelledikleri için kınadığını dile getiren Ford, "Suriye rejimi ayakta kaldığı sürece vahşet sürecektir. Suriye'nin birçok yerinde yiyecek sıkıntısı var. İlişkide olduğumuz insanlar, acil olarak tıbbi yardıma ihtiyaçları olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

Ford, 600 bin Suriyeli ülkeden kaçtığını, 4 milyon Suriyeli krizden derinden etkilendiğini belirterek, "2 milyon insan da evlerini kaybetti. Burada büyük bir insanlık dramı var. Kış ayında bu konulara odaklanmamız gerekiyor" dedi.

Suriyelilere yardım için Ruslarla görüşüp görüşmedikleri sorulması üzerine Ford, Rus hükümeti ile düzenli olarak görüştüklerini ifade etti. Ford, "Kuveyt'teki konferansa bir grup gönderiyoruz. Diğer ülkelerinde delegasyon göndermelerini umuyoruz. Bütün ülkeler Suriye'deki insanlık dramını durdurmak için birlikte çalışmak zorundalar" dedi.

Diplomatik çözümün olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Ford, "Amerika Suriye krizinin askeri yöntemle değil, politik yöntemle çözüleceğine inanıyor. Esad rejimi geçiş hükümetinde rol alamaz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Kuveyt Ford Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title