Haberler

ABD'li Yarbay'a 2 Yıl Hapis Cezası

Irak'taki Amerikan Askeri Mahkemesi, Bir Dönem Saddam Hüseyin'in Konutu Olan Bir Tutuklama Merkezinin Komutanını, Gizli Belgelere Sahip Olmak Suçundan 2 Yıl Hapis Cezasına Çarptırdı.

Irak'taki Amerikan askeri mahkemesi, bir dönem Saddam Hüseyin'in konutu olan bir tutuklama merkezinin komutanını, gizli belgelere sahip olmak suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Tutuklama merkezinin komutanı Yarbay William Steele'nin, tutuklulara cep telefonunu ödünç verip, denetimsiz görüşme yapmalarına müsaade ederek "düşmana yardım" etmek suçlamasından aklandığı belirtildi.

Askeri sözcüsü Rudolph Burwell, bununla birlikte Steele'nin, yetkisi dışında gizli bilgilere sahip olmaktan suçlu bulunduğunu kaydetti. Burwell, Bağdat dışında yer alan Camp Cropper'deki tutuklama merkezinin komutanı olan Yarbay Steele'nin, duruşma öncesinde suçunu kabul ettiğini söyledi. Sözcü Burwell ayrıca, Steele'nin bilgisayarında pornografik videolar bulunduğunu da ifade etti ancak bunlar hakkında detaylı bilgi vermedi.

2004'te Ebu Gurayb hapishanesinde tutuklulara yönelik işkence fotoğraflarının ortaya çıkması tüm dünyayı şoke etmişti.

Bu arada Bahriye Çavuşu Frnak Wuterich, 2005 yılı Kasım ayında Hadisa kasabasında 24 Iraklının öldürülmesi suçlamasıyla karşı karşıya bulunuyor.

(AFP-İB-İB-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title