Haberler

ABD'li Öğretmenin Külleri Kızkalesi'ne Getirildi

ABD'nin Boston Eyaleti'nde Yaşamını Yitiren ABD'li Öğretmen 79 Yaşındaki Barbara Petzen'in Külleri, Vasiyeti Üzerine Ömrünün Bir Bölümünü Geçirdiği Mersin'in Erdemli İlçesi'ne Bağlı Kızkalesi Beldesi'ne Getirildi. Petzen'in Külleri, Kızkalesi'nde Açıklanmayan Bir Yere Bırakılacak.

ABD'nin Boston Eyaleti'nde yaşamını yitiren ABD'li öğretmen 79 yaşındaki Barbara Petzen'in külleri, vasiyeti üzerine ömrünün bir bölümünü geçirdiği Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Beldesi'ne getirildi. Petzen'in külleri, Kızkalesi'nde açıklanmayan bir yere bırakılacak.

İncirlik Hava Üssü'nde görevli olduğu sırada tatil günlerinde gezmek amacıyla geldiği Kızkalesi'ne hayran kalarak buraya yerleşmeye karar veren Barbara Petzen, lösemi tedavisi görmek üzere gittiği ülkesinde, 29 Eylül'de yaşamını yitirdi. Petzen, ölmeden önce kızları Barbara, Mary ve Jenifer'dan, dini inanışlarına göre, küllerini, ömrünün bir bölümünü geçirdiği Kızkalesi'ne götürmelerini istedi. Vasiyeti yerine getirmek üzere Kızkalesi'ne gelen 3 kız kardeş, burada annelerinin arkadaşlarının da katılımıyla anma töreni düzenledi. Törene gelen konuklara yaşlı kadının en çok sevdiği rakı ve Türk yemekleri ikram edildi. Evdeki tören ardından konuklar, sahile gidip rakı içerek töreni sona erdirdi. Annesi ile aynı adı taşıyan Barbara Petzen, şunları anlattı:

''Annem, 1983 yılında Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nde bulunan ABD'li personelin çocuklarına öğretmenlik yapmaya başlamış ve buranın güzelliğini o dönemde fark etmişti. Daha sonra burada yaşamaya başladı. Biz de zaman zaman gelip kendisini ziyaret ediyorduk. Babam ile bir süre önce ayrı yaşamaya başlayan annem, ölümü halinde küllerinin Kızkalesi'nde denize atılmasını ve ruhunun burada daha rahat edeceğini söylemişti. Kendisi adeta Kızkalesi'nin ABD'deki temsilcisiydi. İnternette burayla ilgili yazılar ve fotoğraflar yayınlardı. Biz de onun çok sevdiği bu güzel beldeye gelerek hem vasiyetini yerine getirdik, hem de Kızkalesi'ne karşı onu andık.''

Ali Rıza EREN/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title