Haberler

ABD'li Komutan: Kuzey Kore Konusunda Akla Hayale Gelmeyenleri Hayal Etmemiz Gerek

Güncelleme:

ABD ordusunun Pasifik'teki en üst düzey komutanı Amiral Harry Harris, Kuzey Kore'nin nükleer silah programının yarattığı tehdide ilişkin,"Akla hayale gelmeyen her şeyi hayal etmemiz gerek" dedi.

Füze denemeleri ve nükleer faaliyetlerden vazgeçmeyen Kuzey Kore'ye ABD cephesinden tehdit üstüne tehdit gelmeye devam ediyor. Bu kez ABD'li komutandan çok açık bir uyarı geldi.

"DÜŞÜNÜLEMEZ SANILAN ASKERİ SEÇENEĞİ HAYAL ETMEK ZORUNDAYIZ"

ABD ordusunun Pasifik'teki en üst düzey komutanı Amiral Harry Harris, Kuzey Kore'yi nükleer silah üretimi girişimlerinden vazgeçirmek için diplomatik çözümün tercih edildiğini belirterek "Ancak bu yaklaşım güvenilir askeri güç tarafından da desteklenmeli. Pek çok kişi, Kuzey Kore ile ilgili askeri seçeneklerin düşünülemez olduğunu söylüyor. Ama biz düşünülemez olanı hayal etmek zorundayız. Bana göre hayal edilemeyecek olan şey, Los Angeles'a, Honolulu'ya, Seul'e, Tokyo'ya, Sydney'e, Singapur'a nükleer başlıklı Kuzey Kore füzelerinin atılmasıdır" diye konuştu.

"TRUMP BENDEN ASKERİ SEÇENEK İSTİYOR, BEN DE SAĞLIYORUM"

ABD Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü tarafından Singapur'da düzenlenen bir konferansta konuşan Amiral Harris, "ABD Başkan Donald Trump ya da Savunma Bakanı Jim Mattis ekonomik, diplomatik çözümler istemek için bana gelmiyorlar. Benden güçlü askeri seçenekler istiyorlar ben de onlara bunları sağlıyorum" dedi.

"KUZEY KORE LİDERİ PERVASIZ BİR DİKTATÖR"

Harris, ABD'nin Kuzey Kore'nin nükleer silah üretim programına karşı 'önleyici saldırı' yapıp yapmayacağı sorusuna ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'u 'pervasız bir diktatör' olarak nitelendiren Harris, "Nükleer başlıklı füze ve balistik füzelerin dengesiz birinin eline geçmesine izin vermek felaket için bir reçete olur" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kore Singapur Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title