Haberler

ABD'li Bakan: "Kerkük Referandumu Bu Yıl Yapılamaz"

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte, Kerkük'ün Statüsünü Belirleyecek Referandumun Bu Yıl Yapılamayacağını Söyledi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte, Kerkük'ün statüsünü belirleyecek referandumun bu yıl yapılamayacağını söyledi.

Irak'ta bulunan Negroponte, Bağdat'ta Iraklı liderlerle görüştükten sonra düzenlediği basın toplantısında, "Yıl sonuna kadar bir referandum yapmak mümkün görünmüyor" dedi.

Negroponte, referandumla ilgili çabaların yeni yılda başlayacağı umudunu dile getirdi.

Irak Anayasası, referandumun bu yıl sonuna kadar yapılmasını öngörüyor, ancak seçmen listelerini belirlemek için gerekli nüfus sayımı henüz yapılmadı.

Irak gezisi sırasında Felluce ve Ramadi dahil birçok kenti ziyaret eden Negroponte, Irak'ta şiddet olaylarındaki azalmanın kalıcı hale gelmesi için, siyasi alanda ve ulusal uzlaşı konusunda da başarılı olunması gerektiğini belirtti.

Bu arada, Irak'ın kuzeyinde üslenen terör örgütü PKK konusunda ise Negroponte, bu örgütün Irak topraklarından Türkiye'ye karşı faaliyette bulunmasına izin verilmemesi gerektiğini ve "ortak amaçlarının PKK'nin faaliyetlerine son vermek" olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title