Haberler

ABD'li Arby's, Rusya'ya Türkiye Üzerinden Girecek

TAB Gıda tarafından ABD şirketi "Arby's Fast Food" markasının 2011 yılı tanıtım toplantısı, Antalya'nın tatil beldesi Belek'te gerçekleştirildi

Aralarında Burger King'in de bulunduğu dünyanın önde gelen fast food zincirlerinin Türkiye haklarını elinde bulunduran Ata Grubu'na bağlı TAB Gıda, ABD'li Arby's'in Türkiye üzerinden Rusya'ya girmesine öncülük ederek Türkiye'yi global üs konumuna ulaştırmayı hedefliyor.

TAB Gıda tarafından ABD şirketi "Arby's Fast Food" markasının 2011 yılı tanıtım toplantısı, Antalya'nın tatil beldesi Belek'te gerçekleştirildi.

TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, firmanın bünyesi içinde franchise sistemiyle hizmet veren Burger King, Sbarro ve Popoyes ile birlikte Arby's markasının da yer aldığını bildirdi. Arby's markasını geçen eylül ayında devir aldıklarını hatırlatan Dikici, kısa süre içinde Arby's restoran sayısını 28'e çıkardıklarını kaydetti.

Dikici, "TAB Gıda, Türkiye'yi, Arby's' markasının global üssü yapacak. ABD markası olan Arby's önümüzdeki dönemde Rusya'ya açılmak istiyor. Bu açılımı da Türkiye üzerinden yapmak istiyor. Bu konuda ciddi araştırmalar içinde. Gelecek yıl Rusya'ya girecek" dedi.

TAB Gıda'nın Arby's'e iki yıl içinde 30 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını anlatan Dikici, şunları kaydetti:

"Dünyaca ünlü gıda markalarını Türkiye'de 17 yılda çok önemli noktalara getirdik. Türkiye'nin en büyük gıda devlerinden biriyiz. Hedefimiz büyük.

Önümüzde, gidecek daha çok yolumuz var. Arby's markasını da Sbarro ve Popeyes'ta olduğu gibi kısa sürede 40 restoranlık bir zincir haline getireceğiz. Arby's Türkiye'de agresif ve kararlı bir büyüme stratejisi içinde. Bizim de amacımız Arby's Türkiye'yi global üs konumuna ulaştırmak. "

-YILDA 200 MİLYON MÜŞTERİ-

Türkiye'de TAB Gıda olarak dünya devi fast food markalarının operasyonlarını yürütmenin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini anlatan Dikici, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 4 dünya markasıyla hizmet veriyoruz. Aylık ortalama 10-12 restoran açarak kendi kulvarımızda rekor kırıyoruz. Şu an Türkiye'de 541 restoranımızla yılda 200 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Hedefimiz yepyeni marka ve tatları Türk tüketicisiyle buluşturmak. Diğer yandan da mevcut markalarımız Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby's'in Türkiye organizasyonlarını her yıl daha da genişletmeyi hedefliyoruz.

Şirket olarak hedefimiz, gıda alanında daha da büyümektir. Gıda olarak fast food sektörünün en büyük oyuncusuyuz. 2011 yılı sonunda restoran sayımızı 620'ye çıkarmayı öngörüyoruz. Bu yıl sonu itibariyle yüzde 30'luk büyüme hedefimiz var. Şirket olarak 4 yıl sonraki hedefimiz de bin 250 restorandır.

TAB Gıda'nın 2009'da 600 milyon liralık ciro elde ettiğini anımsatan Dikici, geçen yıl ise bu rakamı 800 milyon liraya çıkardıklarını belirterek, "2011 Yılı ciro hedefimiz 1 milyar liradır" dedi.

-TARIMA DESTEK-

Türkiye'de sanayiye giren patates tüketiminin üçte birini TAB Gıda'nın kullandığını ifade eden Dikici, Türk tarımına da bu konuda önemli destek verdiklerini belirtti. Restoranlardaki ekmek ve salataları da kendilerinin ürettiğini ifade eden Dikici, yıllık et tüketiminin de 8 bin ton civarında olduğunu kaydetti. Dikici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2015 yılına kadar 250 milyon liralık yatırım ve 25 bin kişilik istihdam hedefimiz var. Kendi ekmeğimizi kendimiz üretiyoruz. Restoranlarımızın salatalık ihtiyacını da kendi üretimimizle sağlıyoruz. Bu nedenle Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde işletmemiz var. Türk tarımına önemli katkıda bulunuyoruz.

Önümüzdeki dönemde Ata Grubu, et ihtiyacının karşılanması amacıyla da büyük bir besi çiftliği kuracak. "

TAB Gıda'dan dünyanın 4 büyük markasından franchise olarak restoran açmak isteyenlerin sayısının 3 bine yaklaştığını anlatan Dikici, TAB Gıda olarak geçen yıl 65 milyon lira kar elde ettiklerini, yaklaşık 20 milyon lira da vergi verdiklerini sözlerine ekledi.

TAB Gıda Pazarlama Direktörü Ümit Zuvin de, 4 dünya markası olan fast food zincirinin Türkiye'de önemli başarılara imza attığını, sektörde farklılaştıklarını söyledi. Zuvin, sektörde Türk tüketicisinin taleplerini karşıladıklarını belirterek, markalara ciddi anlamda reklam ve pazarlama yatırımı yaptıklarını bildirdi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title