Haberler

ABD – Kuzey Kore Tansiyonu

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Kuzey Kore'nin nükleer silah arayışını durdurması gerektiğini belirterek, "Kuzey Kore, rejimini ve insanlarını yıkıma götürecek davranışları tasavvur etmeyi bırakmalıdır." dedi.

Mattis, Kuzey Kore'nin ABD'ye bağlı Guam Adası'nı vurmakla tehdit etmesinin ardından konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Malezya ziyareti dönüşü, ABD'ye ait Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tillerson, Kuzey Kore kaynaklı yakın ve acil bir tehdidin söz konusu olmadığını söyledi. "Amerikalılar gece rahat uyuyabilirler." diyen Tillerson, Trump'ın, ABD'nin Pyongyang'dan kaynaklanabilecek bir tehdide "benzeri görülmemiş bir öfke ve gazapla karşılık verileceğine" dair sözlerinin, "Kuzey Kore konusunda askeri seçeneğe giderek daha fazla yaklaşıldığının işareti olduğu" yönündeki yorumlara katılmadığını bildirdi.

Kuzey Kore, ABD'nin askeri üs olarak kullandığı Guam'ı Ağustos ortasında vurmayı planladıklarını açıkladı. Kuzey Kore'ye ait resmi haber ajansı KCNA'da yer alan habere göre Kuzey Kore, ABD'nin askeri üs olarak kullandığı Guam'ı Ağustos ortasında vurmayı planlıyor. Kore Halk Ordusu Stratejik Gücü komutanı General Kim Rak, uzun ve orta menzilli füzelerle adanın vurulması için liderleri Kim Jong-un'u emrini beklediklerini açıkladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kore Malezya Guam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title