Haberler

ABD, Kürt Savaşçıları Türkiye'de Eğitecek

Güncelleme:

Amerikan kaynakları, IŞİD'e karşı savaşan PYD'lilerin 'Eğit-Donat' programı kapsamında Türkiye'de eğitileceğini duyurdu.

ABD ile Türkiye arasında IŞİD ile mücadele konusunda gerilen sinirler kısmen yatışmış görünse de ABD'den bu hafta gelecek olan Askeri planlama heyetinin yapacağı görüşmeler durumun hassasiyetini koruduğunu gösteriyor.

DİKKAT ÇEKEN NECDET ÖZEL VURGUSU

Org. Necdet Özel'in Washington'dan yapılan davete icabet etmemesi konusunda bilgi veren kaynaklar, Özel'in bu kararının arkasında karargahın iç hassasiyetlerinin de yer aldığına vurgu yapıyor. "NATO Zirvesi dışında Genelkurmay Başkanı zaten bu tip toplantılara nadiren katılır, Harekat Kurmay Başkanı ya da en fazla Kara Kuvvetleri Komutanı gider" diyen kaynaklar, yine de Org. Özel'in gitmeme tercihinin kırgınlığı da içinde barındırdığını doğruluyor.

KÜRT SAVAŞÇILARA TÜRKİYE'DE EĞİTİM

Amerikan kaynaklarından gelen bilgilere göre Türkiye'nin özellikle "Eğit-Donat" programına katılması ABD ile olan Kobani gerginliği kısmen azaltmış. Bu program dahilinde Fırat Volkanı adı verilen ılımlı İslamcı muhalif grupları ve PYD'nin bir grubunu eğitmesi kesinleşti. Eğitimin Türkiye içinde nerede yapılacağı ise halen görüşülen konular arasında.

PYD'lileri eğitme işini Türkiye sınırları içinde ABD'nin üstlenmesi bekleniyor. Tahsis edilecek bir üssün kontrolü ABD'de olacak ve ılımlı muhalifleri sınıra yakın bir ilde bulunması beklenen bu üste eğitecekler. Bu hafta içinde Ankara 'ya gelecek Askeri planlama heyetinin öncelikli konuları arasında İncirlik'in kullanım koşullarının yanı sıra olası bir kara harekatında Türkiye üzerinden Suriye'ye girecek yabancı askerlerin hangi lojistik merkezleri kullanabileceğine dair de konular yer alıyor.

BARZANİ'NİN YARDIMI İKİ HAFTA ÖNCE GİTTİ

PYD'ye askeri yardım sevkiyatının ilk kez 25-26 Eylül tarihlerinde Barzani Vakfı'nın tırları ile yapıldığını CNN Türk'te ekranlara taşımıştık. Vakfın 7 TIR'lık konvoyunun 4 tanesi açık kamyonlarla ve denetlenerek gitmiş, 3 frigorifik kamyon ise hiç açılmadan Mürşitpınar'dan karşıya geçmişti. Yabancı kaynaklar o kamyonlarda omuzdan atılabilen anti-tank silahlarının bulunduğu bilgisini vermişti. Vakıf yetkilileri yardım konvoylarının devamının geleceğini o tarihte belirtmişlerdi. Neçirvan Barzani de yaptığı basın toplantısı ile Türkiye üzerinden PYD'ye askeri yardım yapıldığı bilgisini resmileştirmiş oldu.

IŞİD'E AVRUPA 'DAN KATILIMI DİYANET ENGELLİYOR

Türkiye'nin özellikle militan girişi konusunda son bir ay içinde önemli tedbirler aldığını belirten kaynaklar Avrupa'da yaşayan Türklerden IŞİD'e katılımın neredeyse yok denebilecek kadar az olduğunu vurguluyor.

Almanya'da Friedrich Naumann Vakfı'nın Türkiye'den gelen gazetecilerle yaptığı bir çalıştayda alınan bilgiye göre özellikle Almanya'daki Türkler arasında IŞİD'e katılım diğer Müslüman göçmenlere oranla çok düşük seviyede. Bunun temel nedeni de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Görüş'ün Almanya'daki Türk camilerine olan hakimiyeti. Bosna, Kosova hatta Çeçenistan savaşlarına Almanya'dan çok sayıda Türk mücahit katılmıştı. Alman uzmanlara göre Suriye ve Irak'taki IŞİD savaşçıları arasında Almanya kökenli Türk'ün az sayıda olmasının nedenleri arasında "Türkiye'nin dindar ve muhafazakar kimliğinin ılımlı çizgide" olmasının etkisinin yanı sıra Avrupalı Türklerin bu çatışmada özellikle Ezidi ve Kürtlerin yaşadıklarına tepki göstermelerinin de payı var.

(Kaynak: Radikal)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Necdet Özel Washington Almanya Türkiye Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (43)

Halk Sawaşçısı:

Kürt halkı zaten sawaşçıdır eğitim istemez. Kürtlere gönderilen silahlar için koridor açılsın gölge etmeyin ihsan istemez. Faşistler Kendini kuru nimetten sanmasın buna müsade etmeyiz. siz gidin daiş i eğitmeye devam edin.

12
17
yanıtYanıtla
HASAN:

Müslüman Türk ve Kürt halkı savacı doğruda sizin gibi dinsizleri kaçarken hep görüyoruz savaşırken hiç görmedik. Halka molotof atmakla halkın otobüslerini iş yerlerini yakmakla sakallı diye müslümanlara saldırmak la ne olduğunuzu gösterdiniz siz. kaşınıza eli silahlı bir ardam çıksa kaçacak delik ararsınız.

yanıt0
yanıt0
):

gördük bu tarafa kaçanları

yanıt0
yanıt0
aahmet:

BU DA DOĞRUYSA HELAL LA PKK YI KENDİ KOMUTANINA EĞİTİM VERDİR. HELAL OLSUN SONRA DA BİZE GELSİN SİLAH SIKSIN. . .

13
11
yanıtYanıtla
acı gerçektir bu:

Türkiye kendi ayağına kurşun sıkıyor. Ben sıradan bir vatandaş olarak görüyorum da hükümet görmüyor mu? Bu eğitimler pkkya yarayacak, bir gün pkk çapulcularının yanında ülkemde eğitilmiş düzenli bir orduyla karşılaşacağız. Bunu göremeyenlere yazıklar olsun.

17
7
yanıtYanıtla
ali:

Tamamen yanlış bir uygulama, Besle kargayı oysun gözünü hesabı. . . .

19
2
yanıtYanıtla
nailsema:

besle kargayı oysun gözünü ne kadar basiretsiz yöneticiler tarafından yönetiliyoruz bu nasıl ülke yaaa

14
4
yanıtYanıtla
SELÇUKLU:

ABD bu kadar kürtleri seviyorda neden götürüp ülkesinde eğitmiyor, bize eğittirip tekrar üzerimize salacaklar. Hükümet eğer basında yer aldığı gibi çözüm sürecini HDP ile paylaşmıssa çok yanlış yapmıştır. Çünki onlara güvenilmez, onlar bunun için ortalığı talan etttirdiler.

12
4
yanıtYanıtla
Turkmenoglu:

bence silahin sarjoru nasil doldurulur onu ogretmesinler. Bu salaklar bilmeyince bizi vuramazlar. Dunyada boyle salaklik gorulmemis. 40 yillik dusmanina egitim veren baska bir devlet olabilirmi? ISIDle siz gidin savasin daha iyi.

12
2
yanıtYanıtla
Jan:

Vay, Türkiye kendi ülkesinde kendi vatandaşını katledecek olan kendi teröristini eğittirecek. Dünya tarihinde bir ilk. İnşallah siyasetçilerimiz duruma geç olmadan uyanır da müsade vermez böyle şeylere.

9
4
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title