Haberler
BBC

ABD, Küba'daki protestoların ardından bazı yetkilileri yaptırım listesine aldı

Güncelleme:

ABD yönetimi, Küba'da hükümet karşıtı göstericilere yönelik insan hakları ihlalleri olduğu gerekçesiyle bazı Kübalı yetkilileri yaptırım listesine aldığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin bu adımı, Küba kökenli Amerikalıların ve bazı siyasetçilerin baskısı ardından geldi.

Perşembe günü açıklanan yeni yaptırımlar, Küba Savunma Bakanı General Alvaro Lopez Miera ile İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetler birimini hedef alıyor.

Biden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu daha başlangıç. ABD, Küba halkına yönelik baskılardan sorumlu bireylere yaptırım uygulamaya devam edecek" dedi.

ABD ayrıca Küba'da internete erişimin sürekli kılınması üzerinde çalışıyor.

Küba'da 11 Temmuz'da başlayan gösteriler on yıllar sonra yapılan en büyük protesto oldu. Yüzlerce kişinin tutuklandığı, en az bir göstericinin öldüğü bildirildi.

Göstericiler ülkedeki gıda ve ilaç sıkıntısı, zamlar, hükümetin Covid salgınına karşı yeterince mücadele edememesi, ekonominin çökmesi gibi konulara ilişkin öfkelerini dile getirmişti.

Küba yönetimi ise protestolardan ve ülkedeki sorunlardan ABD'yi ve onun uyguladığı ekonomik yaptırımları sorumlu tutmuştu.

Protestoların ardından hükümet, ithal ürünlerdeki bazı kısıtlamaları gevşetti ve yurtdışından ülkeye gidenlerin yanlarında getirdikleri gıda, ilaç ve bazı diğer temel ihtiyaç maddelerinden alınan gümrük vergisi geçici olarak kaldırıldı.

ABD yönetimi, Küba halkının hakları için mücadelesini desteklediğini ifade etmişti.

Başkanlık kampanyası sırasında Biden, eski başkan Donald Trump'ın Küba'ya yönelik katı seyahat ve ekonomi politikalarını kaldıracağını ifade etmişti.

ABD'nin uzun yıllar Küba'ya karşı askıya aldığı diplomatik ilişkileri eski başkan Barack Obama 2015'te yeniden başlattı.

Beyaz Saray, Biden'ın, Küba halkını desteklemek amacıyla Havana'daki elçiliğinde personel sayısını artırabileceğini vurguladı. Ayrıca ülke dışında yaşayan Kübalıların hükümet denetimindeki bankaları kullanmadan Küba'ya para göndermesini kolaylaştırıcı yöntemleri belirlemek üzere Beyaz Saray bünyesinde bir grup oluşturdu.

ABD'nin Florida eyaletinde yoğunlaşan ve 2020 seçimlerinde Trump'ı destekleyen Küba kökenli Amerikalılar son dönemlerde Biden'ı Küba'daki protestoculara yeterince destek vermemekle eleştiriyordu.

BBC

Hükümet Küba Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title