Haberler

ABD Kongresindeki Türk Dostluk Grubundan Bush'a Mektup:

ABD Kongresinin Alt Kanadı Temsilciler Meclisindeki Türk Dostluk Grubu Adına Başkan George Bush'a Gönderilen Mektupta, Terör Örgütü PKK ile Mücadelede ABD Yönetiminin Verdiği Sözlerin Tutulması Gerektiği Belirtildi.

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisindeki Türk Dostluk Grubu adına Başkan George Bush'a gönderilen mektupta, terör örgütü PKK ile mücadelede ABD yönetiminin verdiği sözlerin tutulması gerektiği belirtildi.

Türk Dostluk Grubunun eşbaşkanları Cumhuriyetçi milletvekili Ed Whitfield ve Demokrat milletvekili Robert Wexler'in imzalarını taşıyan mektupta, Bush ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen pazartesi günü Beyaz Saray'da yapılan görüşmenin başarılı geçmesinden memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

Mektupta, PKK terörüne karşı mücadelenin, ABD'nin çıkarlarının gereği olduğuna ve tarihi Türk-Amerikan dostluğunun sürdürülmesinde çok büyük rol oynadığına işaret edilerek, PKK ile mücadelede ABD'nin özel temsilciliğine Joseph Ralston'un atanmasından duyulan memnuniyet dile getirildi.

Whitfield ve Wexler, mektupta, "ABD yönetiminin ve Ralston'un, PKK'ya karşı mücadelede verilen sözlerin gereğini takip etmesi, büyük önem taşıyor" dedi.

Mektupta ABD yönetiminden, Irak hükümeti ve Iraklı Kürt liderlerle görüşmelerin sürdürülerek, Irak'taki terör örgütü PKK'nın bütün bürolarının kapatılması gerektiği mesajının iletilmesi istendi.

Mektupta, terör örgütüne karşı atılacak adımların, Türkiye'de Amerikan politikalarına verilecek desteği artıracağı kaydedilerek, bu kritik dönemde Türkiye ile güçlü ilişkilerin sürdürülmesine yönelik kararlılığından dolayı Başkan Bush'a teşekkür edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title