Haberler

ABD Kaynaklı Finansal Krizin KKTC'ye Olası Yansıması

KKTC Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Boğaç Sandallı, ABD Kaynaklı Finansal Krizin Bankacılık Sektörü Üzerinden Türkiye'yi de Etkilemesinin Muhtemel Olduğunu Belirterek, "Türkiye'yi Etkileyecek Faktörler, Doğrudan KKTC Ekonomisini de Etkileyecektir" Dedi.

KKTC Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Boğaç Sandallı, ABD kaynaklı finansal krizin bankacılık sektörü üzerinden Türkiye'yi de etkilemesinin muhtemel olduğunu belirterek, "Türkiye'yi etkileyecek faktörler, doğrudan KKTC ekonomisini de etkileyecektir" dedi.

KKTC Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sandallı, son günlerde dünya piyasalarını etkileyen finansal kriz ve krizin KKTC ekonomisine olası etkilerini değerlendirdi. Krizin Türkiye'yi, kredi ve portföy yatırımları kanalı üzerinden etkileyebileceğinin, ancak etkisinin çok fazla olmayacağının tahmin edildiğine işaret eden Sandallı, etkilemesi halinde yüzde 4 olarak öngörülen enflasyon hedefinin tutturulmasında sıkıntıyla karşılaşılacağını söyledi. Büyüme hızında belli miktar yavaşlama ve faiz ile enflasyon

oranlarında yükselme görülebileceğini kaydeden Sandallı, bu gelişmelerin KKTC'ye etkisinin Türkiye'den daha fazla olması olasılığının bulunmadığını da vurguladı.

Gündemdeki krizin ABD kaynaklı finansal bir kriz olduğunu ve bu ülke yanında başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya piyasalarında rol oynayan pek çok ülkeyi etkileme olasılığının yüksek olduğunu anlatan Sandallı, bu çapta büyük dalgalanmaların çok kısa sürede stabil hale gelmesinin beklenmemesi, 3 aylık bir dönemin beklenmesi ve ihtiyatlı davranılması gerektiği üzerinde durdu.

KKTC'nin, Türkiye ile aynı para birimini kullanmasından dolayı, Türkiye'deki enflasyon ve faiz oranlarındaki değişimleri bire bir yaşadığını belirten Sandallı, Türkiye'yi etkileyecek faktörlerin doğrudan KKTC ekonomisini de etkileyeceğini vurguladı.

(MG-OYK-OYK-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title