Haberler

ABD, İthal Ürünleri Kontrol Edecek Bir Çalışma Grubu Oluşturacak

ABD Başkanı George W. Bush'un, Tüm Dünya Ülkelerinden ABD'ye İthal Edilen Ürünlerin Standartlara Uygunluğunu Gözden Geçirecek Bir Çalışma Grubu Oluşturacağı Bildirildi.

ABD Başkanı George W. Bush'un, tüm dünya ülkelerinden ABD'ye ithal edilen ürünlerin standartlara uygunluğunu gözden geçirecek bir çalışma grubu oluşturacağı bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Snow tarafından yapılan açıklamada, ABD yönetiminin, Amerikan vatandaşlarının yediği ve kullandığı ithal ürünlerin standartlara uygunluğu konusunda endişeli olduğu ifade edildi. Çalışma grubunun Çin'den gelen ürünleri de gözden geçirip geçirmeyeceği yönündeki soruya Snow, "Çin ürünleri de dahil. Ancak çalışma grubu dünyanın her yerinden gelen ürünlere bakacak" diye cevap verdi.

Mayıs ayında ABD'ye ihraç edilen evcil hayvan gıdalarında zararlı maddelerin ortaya çıkması sonrası Çin'e soruşturma açılmıştı.

(AFP-SŞ-SŞ-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title